Έχουν περάσει δυο ημέρες και ο κροκόδειλος δεν πιάστηκε στη… φάκα.

Εξάλλου και οι ειδικοί που τοποθέτησαν τις παγίδες δεν είχαν μεγάλες προσδοκίες για άμεση αιχμαλωσία του τεράστιου ερπετού. Για ποιό λόγο;

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr o διδάκτωρ βιολογίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Πέτρος Λυμπεράκης:

“Μπορεί να είμαστε τυχεροί και να παγιδευτεί σήμερα, μπορεί όμως και σε 2 με 3 εβδομάδες. Το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που βρίσκεται εκεί για να δει τον κροκόδειλο, ταράζει το ερπετό και γι’ αυτό δύσκολα θα πλησιάσει. Ειδικά τώρα το Σαββατοκύριακο που βρίσκονται αρκετοί εκεί γιατί το βλέπουν σαν ατραξιόν, δεν νομίζω ότι θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Ελπίδες θα έχουμε τις καθημερινές που ευελπιστούμε να απομακρυνθεί ο κόσμος από το σημείο”

Την ίδια ώρα όπως δημοσιεύει το rethemnosnews.gr o πλέον ειδικός σε θέματα κροκοδείλων σε ολόκληρο τον κόσμο και διάσημος μέσα από το discovery channel, Olivier Behra, (Ολιβιέ Μπερά) εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τον κροκόδειλο του Αμαρίου.

photo

Ο ίδιος επικοινώνησε μέσω skype με τον διευθυντή του ΟΑΚ στο Ρέθυμνο Βαγγέλη Μαμαγκάκη, δηλώνοντας την επιθυμία του να συμμετέχει ως εθελοντής στην παγίδευση του «Σήφη».

«Ο κ. Μπερά επιθυμεί να συμμετάσχει αφιλοκερδώς, με μόνο έξοδο τα εισιτήριά του, στην επιχείρηση παγίδευσης του κροκόδειλου», είπε ο κ. Μαμαγκάκης και συνέχισε: «Αυτό, θα το καταθέσω ως πρόταση στην υπηρεσία μου, θα ενημερώσω και τον κ. Λυμπεράκη και στη συνέχεια θα δούμε πως θα πράξουμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook