Για δεκαετίες το… φιλέτο στα ανατολικά του Ηρακλείου φιλοξενούσε τις λειτουργίες των Αμερικανών στις Γούρνες, όμως με την αποχώρησή τους οι υποδομές που δημιούργησαν και τα κτήρια που κατασκεύασαν, όσα δεν εγκαταλείφθηκαν στο έλεος του χρόνου, λεηλατήθηκαν και δεν έμεινε τίποτα όρθιο.

\"βάση

Αφαιρέθηκαν από τις πρώτες μέρες της παράδοσής τους τα πάντα, ακόμα και διακόπτες ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων και οτιδήποτε ήταν χρήσιμο. Σημειώθηκε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο και ουδείς ενδιαφέρθηκε για τα υλικά που προκλήθηκαν και τις καταστροφές που επήλθαν.

\"βάση

Ευτυχώς, σε μέρος των χιλιάδων στρεμμάτων που καταλαμβάνει ο πρώην σταθμός, πρόλαβαν και λειτούργησαν πρωτοποριακές δράσεις όπως ο Θαλασσόκοσμος με το ενυδρείο, το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο και εκεί… μαζεύτηκε και ο δήμος Χερσονήσου, σχολεία, κατοικίες στρατιωτικών, καταστήματα επαγγελματιών κ.α.

\"βάση

Και ενώ πλέον η εικόνα της πρώην βάσης δεν δημιουργεί… έκπληξη σε όσους την επισκέπτονται, ετοιμάζεται η χρυσοφόρα γη των χιλιάδων στρεμμάτων να παραδοθεί από τον κρατικό φορέα που βγάζει στο σφυρί τη δημόσια περιουσία, σε ξένους επενδυτές προς όφελος των ολίγων…

madeincreta.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook