Η ρήση «ότι δηλώσεις είσαι» βρήκε όπως φαίνεται πλήρη εφαρμογή σε μία 52χρονη η οποία για περισσότερο από μία δεκαετία παρίστανε τη δικηγόρο, έχοντας μάλιστα... γραφείο στον Πειραιά.

Θύματα της δήθεν δικηγόρου, ήταν κυρίως διαζευγμένες ή σε διάσταση γυναίκες από τις οποίες αποσπούσε χρηματικά ποσά με πρόσχημα την παροχή νομικών συμβουλών.

Μέχρι στιγμής από την έρευνα που διενήργησε η αστυνομία έχει διαπιστωθεί η εξαπάτηση 12 ατόμων από τα οποία η 52χρονη απέσπασε συνολικά 52.000 ευρώ.

Η σύλληψη της πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στον Κορυδαλλό από αστυνομικούς της Ασφάλειας που ερεύνησαν σχετικές καταγγελίες και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της για αντιποίηση άσκησης δικηγορίας, απάτες κατ' εξακολούθηση, πλαστογραφία εγγράφων και υπεξαίρεση.

Για να φανεί αξιόπιστη στα θύματά της μετέβαινε σε διάφορες υπηρεσίες μαζί τους και με χρήση πλαστής σφραγίδας του Πρωτοδικείου Πειραιά, που είχε στην κατοχή της, κατάρτιζε και παρέδιδε πλαστά έγγραφα.

Στην κατοχή της και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Επαγγελματικές κάρτες όπου αναγράφονταν τα στοιχεία της και η ιδιότητα της δικηγόρου, μία πλαστή σφραγίδα του Πρωτοδικείου Πειραιά, πλήθος υπεύθυνων δηλώσεων, εξουσιοδοτήσεων, ιδιωτικών συμφωνητικών και λοιπών εγγράφων που της είχαν παραχωρήσει ως δικαιολογητικά οι παθόντες, καθώς και έγγραφα που είχε καταρτίσει η ίδια, τρία κινητά τηλέφωνα και 2.780 ευρώ.

Η 52χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ ερευνάται η συμμετοχή της και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

newpost.gr