Έπειτα από πέντε ημέρες συνεχών ισραηλινών επιδρομών στη Γάζα, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 135 Παλαιστινίους, μεταξύ των οποίων και 23 παιδιά, και άλλους 900 τραυματίες. Συνολικά κατά τη διάρκεια της νύχτας Παρασκευής προς Σάββατο βρήκαν τον θάνατο συνολικά 30 άνθρωποι, ενώ το Σάββατο ακόμα οκτώ, συμπεριλαμβανομένων και τριών βρεφών.

Τα οκτώ θύματα έχασαν την ζωή τους στην πόλη της Γάζας, στα κεντρικά- στο Ελ Μπουέριτζ, και στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας- στη Τζαμπαλίγια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, Άσραφ αλ Κούντρα.

Εν τω μεταξύ, στις 19.00 ήχησαν και πάλι οι σειρήνες συναγερμού και σημειώθηκαν δύο ισχυρές εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ.

Την ίδια ώρα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κάλεσε σήμερα σε μια κατάπαυση του πυρός στις εχθροπραξίες μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών και εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για την προστασία των πολιτών και στις δύο πλευρές.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καλούν στην αποκλιμάκωση της κατάστασης, στην αποκατάσταση της ηρεμίας και στην επιβολή της κατάπαυσης του πυρός του Νοεμβρίου του 2012» ανέφεραν τα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου σε μια ανακοίνωση.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook