Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν απο το ΕΒΕΗ,δείχνουν ότι η πτωτική πορεία συνεχίζεται στον τομέα της Μεταποίησης,με ένα μεγάλο αριθμό μεταποιητικών επιχειρήσεων που φεύγουν από την παραγωγική διαδικασία, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει το Τμήμα Τουρισμού και Υπηρεσιών, όπου δημιουργούνται νέες επιχειρήσεις και έτσι αντισταθμίζονται οι διαγραφές.

Η διοίκηση του ΕΒΕΗ κάλεσε την πολιτεία να αλλάξει άμεσα πολιτική αφού οι συνέπειες της εφαρμογής των Μνομονιακών πρακτικών αποδεικνύεται καταστροφική.

Δεν είναι η πρώτη φορά που φορείς ζητούν το αυτονόητο …

Δεν είναι η πρώτη φορά που όλοι όσοι ζουν την οικονομική κόλαση στον τόπο μας καθημερινα, κάνουν υποδείξεις,αναφορές ακόμα και εκκλήσεις …

Μάταια …

Κι όταν καταγράφεις τούτη την εικόνα στο πιο δυναμικό και ενεργό κύτταρο της Ελληνικής οικονομίας, στο νησί μας, φανταστείτε τι συμβαίνει αλλού.

Οι κυβερνώντες αυτού του τόπου, ή είναι μακρά νυχτωμένοι ως αδούλευτοι και μονίμως άεργοι, ή στην προσπάθεια τους να ειναι αρεστοί στους δανειστές και στους \”επόπτες\” μας, αδιαφορούν για την σκληρή πραγματικότητα,και το μόνο που τους απασχολεί είναι πως θα πράξουν με γνώμονα να εξασφαλίσουν ένα φιλικό νεύμα από τους Ευρωπαίους προστάτες μας.

Έτσι αποδεδειγμένα δεν πάμε πουθενά.

Όσο κι αν οι φωνές,των άλλοτε παραγωγικών φορέων ή ακομα και των ομάδων που έχουν επιβιώσει στις αντιξοότητες, πληθαίνουν για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης,δυστυχώς εκείνοι το μόνο που θα τους ενδιαφέρει είναι το τρίπτυχο :

ΕΚΠΟΙΗΣΗ – ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ – ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

…για όλα τα υπόλοιπα \”τζάμπα καίει η λάμπα\” και \”Φωνή βοώντος…\”

Κώστας Γ.Συλιγάρδος
Δημοσιογράφος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook