​Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Κάνσας των ΗΠΑ, με μια 9χρονη, που πέθανε από σπάνια αμοιβάδα του γλυκού νερού, η οποία μέσω της μύτης της εισήλθε στον εγκέφαλο και τον έφαγε!
Η μικρή Χάλι Γιούστ, έπαιζε με την οικογένειά της σε ποτάμι, όπου και κόλλησε την εξαιρετικά σπάνιας μορφής αμοιβάδα.
Αμέσως άρχισε να μην νιώθει καλά, και οι γονείς της, την οδήγησαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα παρόμοια με αυτά της μηνιγγίτιδας.
Όμως έπειτα από εξετάσεις που έγιναν, οι γιατροί διαπίστωσαν πως η 9χρονη είχε κολλήσει την θανατηφόρα μόλυνση από την αμοιβάδα, η οποία δεν δέχεται θεραπεία.
Αν και οι γιατροί έκαναν ο,τι μπορούσαν προκειμένου να τη σώσουν, η 9χρονη Χάλι κατέληξε την περασμένη Τετάρτη.
Μετά τον τραγικό θάνατό της, η οικογένεια της μικρής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Η κορούλα μας, αγαπούσε τη ζωή, και μέρος της ευτυχίας της ήταν να παίζει στο νερό. Τη ζωή της πήρε ένας μικροοργανισμός, ο οποίος αναπτύσσεται σε συνθήκες γλυκού νερού. Θέλουμε να ξέρετε πως αυτό το τραγικό γεγονός είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΠΑΝΙΟ, γι΄αυτό και δεν θα πρέπει να φοβάστε! Εμείς, θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τα sports του γλυκού νερού».
Η αμοιβάδα που σκότωσε την 9χρονη, ονομάζεται «Naegleria fowleri» και συναντάται σε ποτάμια και λίμνες. Μέσα σε περισσότερα από 50 χρόνια, έχουν υπάρξει λιγότερες από 200 περιπτώσεις όπως αυτή της 9χρονης Χάλι.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, από τη στιγμή που η εν λόγω αμοιβάδα εισχωρήσει στον εγκέφαλο, δεν μπορεί να γίνει τίποτα.
Τα συμπτώματα εμφανίζονται μέσα σε περίπου πέντε ημέρες, και περιλαμβάνουν άκαμπτο λαιμό, ζάλη και πονοκέφαλο.

\"\"

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook