Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος διοργανώνουν από κοινού η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να εκφράσουν την διαφωνία τους στο νέο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση και στις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ενώ στις ανακοινώσεις τους και οι δυο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, αναφέρουν ότι το συλλαλητήριο αποτελεί την απαρχή νέων κινητοποιήσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Για το συντονισμό των κινητοποιήσεων η ΓΣΕΕ συγκαλεί για αύριο σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες που είναι μέλη της.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα \”άδικα, ανισομερή και αναποτελεσματικά, συνέχεια της συνταγής ενός αποτυχημένου μνημονίου, που κινούνται στον ίδιο φαύλο κύκλο διεύρυνσης του χρέους και του ελλείμματος βυθίζοντας τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση\”.

Αντίστοιχα η ΑΔΕΔΥ της οποίας η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα υποστηρίζει, ότι οι αυξήσεις των φόρων οι ιδιωτικοποιήσεις οι απολύσεις ο περιορισμός ασφαλιστικών δικαιωμάτων, θα οδηγήσουν σε μείωση του βιοτικού επιπέδου τουλάχιστον κατά 20% και την οικονομία σε νέα αδιέξοδα.

 

 

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook