Σήμερα λήγει η διορία των υποψηφίων για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου και στο Υπουργείο Παιδείας υπάρχει έκδηλη ανησυχία για υπερφόρτωση του συστήματος, καθώς πολλοί υποψήφιοι έχουν καθυστερήσει να υποβάλουν τα δελτία.

Ο λόγος είναι πως φέτος προκαλεί μεγάλη σύγχυση στους αποφοίτους της Γ\’ Λυκείου οι πολλές επιλογές σε σχολές, σε συνδυασμό με τις ασάφειες για το αντικείμενο ενασχόλησης και τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πέντε ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας, είχαν κατατεθεί ηλεκτρονικά στη σχετική θύρα του site του Υπουργείου Παιδείας, μόλις το 10% του αναμενόμενου συνόλου των μηχανογραφικών δελτίων.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τον πίνακα με τις παγίδες που κρύβουν οι σχολές.

Όσο για το πού θα κινηθούν οι βάσεις για φέτος, κύριο χαρακτηριστικό των αποτελεσμάτων αναμένεται να είναι η άνοδος των βάσεων στις περιζήτητες ιατρικές, νομικές, πολυτεχνικές, αλλά και στρατιωτικές σχολές, το «πέταγμα», όπως το αποκαλούν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί, των σχολών της Περιφέρειας λόγω των μετεγγραφών.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία από τα μηχανογραφικά δελτία, που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα, πολλοί υποψήφιοι φοιτητές που έχουν δικαίωμα μετεγγραφής δηλώνουν σχολές της επαρχίας προκειμένου να επιστρέψουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Κατά συνέπεια, προκύπτει το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των σχολών της Αθήνας και της Περιφέ­ρειας.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook