Αρχίζουν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 30 Αυγούστου.

Επιπλέον, την Κυριακή 20 Ιουλίου τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά, με το προτεινόμενο ωράριο να είναι 11.00-18.00.

Προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν έξυπνες αγορές, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) και η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) έχουν εκδώσει συμβουλές.

Σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών, καθώς οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σεζόν, για τα οποία η έκπτωση είναι συνήθως χαμηλή, ενώ για τις προσφορές η έκπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλή, αλλά αφορά είδη παρωχημένης εποχής.

Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις ενδείξεις ενιαίας έκπτωσης στις βιτρίνες των καταστημάτων. Τα ποσοστά της έκπτωσης αφορούν καθορισμένες κατηγορίες ομοίων προϊόντων και όχι όλο το εμπόρευμα του καταστήματος.

Οι καταναλωτές πρέπει να απαιτήσουν απόδειξη πληρωμής, για κάθε αγορά μας, να ελέγχουν την ποιότητα και την προέλευση του είδους που αγοράζουν και να αποφεύγουν για τις αγορές τους το συνωστισμό και τις ώρες αιχμής.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ανάμεσα στον πολύ κόσμο, υπάρχουν και μερικοί, που σκοπεύουν να "ελαφρύνουν" το δικό μας πορτοφόλι».

newpost.gr