Στην Mercedes επιθυμούν να δημιουργήσουν μια «οικογένεια» μοντέλων γύρω από την C-Class, προεξάρχον «μέλος» της οποίας θα είναι η CLC, ένα τετράθυρο μοντέλο κουπέ αισθητικής.

Οι άνθρωποι της Mercedes-Benz δείχνουν να ποντάρουν πολλά στα κουπέ αισθητικής τετράθυρα μοντέλα, καθώς μοιάζουν σαν να θέλουν να καταστήσουν την εικόνα της εταιρείας τους περισσότερο νεανική και σπορτίφ. Υπό αυτό το πρίσμα, είδαν πως υπάρχει «χώρος» στη γκάμα τους ανάμεσα στην μικρομεσαία CLA και στην μεγάλη CLS, για ένα ακόμα μοντέλο μεσαίων διαστάσεων.

Το παραπάνω είχε επιβεβαιώσει λίγο καιρό πριν σε συνέντευξή του και ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Mercedes, ο κος Thomas Weber. Από την ίδια συνέντευξη είχε προέλθει η είδηση πως θα δούμε εκ νέου coupe και convertible εκδόσεις της C-Class, η οποία θα παραχθεί και σε έκδοση με μακρύ μεταξόνιο αποκλειστικά για την Κίνα, με το πάτωμα να διατηρείται για μελλοντική χρήση.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες του autotriti, η Mercedes CLC μπροστά μοιάζει σαν να αντλεί έμπνευση τόσο από τη C-Class όσο και από την πρόσφατα ανανεωμένη CLS, κυρίως από αυτήν, κάτι που ισχύει και για την πλευρική όψη του αυτοκινήτου. Πίσω, διακρίνουμε αρκετές ομοιότητες με την κουπέ ναυαρχίδα της εταιρείας, την ολοκαίνουργια Mercedes-Benz S-Class Coupe.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, τα μηχανικά σύνολα, αλλά και τα υπόλοιπα μέρη της επερχόμενης CLC θα προέρχονται από την C-Class. Κύριοι ανταγωνιστές του γερμανικού μοντέλου θα είναι αυτοί που φαντάζεστε, η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupe και η επόμενη γενιά του Audi A5 Sportback. Ημερομηνίες λανσαρίσματος δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά θεωρούμε πως σύντομα θα έχουμε νεώτερα, οπότε και θα επανέλθουμε στο ζήτημα.

autotriti.gr