Το θέμα της λιμνοδεξαμενής Ομαλού, η κατασκευή της οποίας διεκόπει με απόφαση του υπ.Περιβάλλοντος που έκανε αποδεκτή σχετική εισήγηση του προέδρου του φορέα διαχείρησης του Εθνικού δρυμού Σαμαριάς, θα συζητηθεί στην διάρκεια σύσκεψης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 26/1 σε καφενείο της περιοχής.

Στην σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν ο ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θ.Καρούντζος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ.Αρναουτάκης, οι δήμαρχοι Κανδάνου-Σελίνου και Πλατανιά, ο πρόεδρος του φορέα διαχείρησης του Εθνικού δρυμού, εκπρόσωποι του ΟΑΔΥΚ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συνάντησης είχε αποφασιστεί κατα την πρόσφατη σύσκεψη στα Χανιά υπο την προεδρία των κ.κ.Καρούντζου και Αρναουτάκη, για τα αναπτυξιακά έργα των Χανίων που πρέπει να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Στην διάρκεια της σύσκεψης είχαν εκφραστεί έντονες διαμαρτυρίες για την απόφαση του υπουργείου να σταματήσει το έργο λίγο πριν την ολοκλήρωσή του, μόνο και μόνο, επειδή το ζήτησε ο πρόεδρος ενός φορέα και κάποιες περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook