Αγωγή με απαίτηση αποζημιώσεως έως και 2 εκατ. ευρώ άσκησε η μία εκ των δύο ανηλίκων την οποία ο Κύπριος επιχειρηματίας Άκης Λευκαρίτης εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά. Στο ποινικό μέρος της υπόθεσης ο Λευκαρίτης καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκισης.

Στο πλαίσιο της αγωγής, ζητήθηκε και εξασφαλίστηκε διάταγμα με το οποίο «παγοποιήθηκε» όλη η ακίνητη περιουσία του Άκη Λευκαρίτη για να διασφαλιστεί ότι στην περίπτωση επιτυχίας της αγωγής, η ανήλικη θα μπορέσει να αποζημιωθεί.

Μέσω της αγωγής ζητούνται αποζημιώσεις για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιού, σωματική, σεξουαλική και ψυχική βλάβη, παράνομη κατακράτηση παιδιού, κατάχρηση της ευάλωτης θέσης παιδιού, εξευτελισμό, μείωση της αξιοπρέπειας και παιδική πορνεία.

Στην ένορκη δήλωσή της, η ανήλικη αναφέρει ότι στις 27 Απριλίου γνώρισε μέσω διαδικτύου τον επίσης καταδικασθέντα και επίσης εναγόμενο Νίκο Νικολάου ο οποίος την παραπλάνησε ως προς την ηλικία του.

Συναντήθηκαν την ίδια ημέρα και με το αυτοκίνητό του τη μετέφερε στη Λευκωσία όπου της έδωσε αλκοόλ και την πίεσε να κάνει χρήση κοκαΐνης και εν συνεχεία είχε μη συναινετική σεξουαλική επαφή μαζί της.

Αναφέρει επίσης ότι την κράτησε κλειδωμένη στο διαμέρισμα μέχρι την επόμενη ημέρα που τη μετέφερε στη Λάρνακα όπου, αφού βιαιοπράγησε εναντίον της, την εξανάγκασε να εισέλθει σε διαμέρισμα μαζί με ακόμα μια ανήλικη 14 χρόνων.

Εκεί βρισκόταν και ο Άκης Λευκαρίτης ο οποίος αρχικά είχε ερωτικές περιπτύξεις με τη 14χρονη και εν συνεχεία μαζί της.

Η ενάγουσα αναφέρει ότι ο Λευκαρίτης της έβγαλε το εσώρουχο και είχε σεξουαλική επαφή και μαζί της, αλλά εκείνη δεν αντέδρασε φοβούμενη την αντίδραση του Νίκου Νικολάου που ήταν παρών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook