Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διαδικασία της εν πλω καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, με τη διαδικασία της υδρόλυσης, καλεί το Συνδικάτο Παρασκευής και διακίνησης τροφίμων – ποτών – αρτοσκευασμάτων – ειδών ζαχαροπλαστικής νομού Χανίων.

Η συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 17 Ιουλίου στις 8μμ στην πλατεία των νέων καταστημάτων.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα το συνδικάτο αναφέρει τα εξής:

Συνάδελφοι- φισσες

Το σωματείο μας καταγγέλλει και ανακοινώσει στους εργαζόμενους του κλάδου το νέο έγκλημα το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη απέναντι στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον με τη ρήψη των χημικών της Συρίας στα διεθνή ύδατα, νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ πιστή σε ΕΕ και ΝΑΤΟ βάζουν σε κίνδυνο εκατομμύρια ζωές, κατοίκων της Μεσογείου. Ψιλά γράμματα αποδεικνύεται γι’ αυτούς η θέληση του λαού που καταδικάζει αυτή την απόφαση. Εκτός από το να δολοφονούν στο όνομα του κέρδους με το πρόσχημα της δημοκρατίας, μας καταδικάζουν και σε ένα μολυσμένο περιβάλλον.

Ο λαός της Κρήτης πρέπει να πάρει θέση. Τη μία χρησιμοποιούν τη βάση της Σούδας, δηλαδή το σπίτι μας για να κάνουν επιθέσεις, κάνοντας την αμέσως στόχο για τον αμυνόμενο λαό τώρα της Συρίας, πριν του Ιράκ κλπ και την άλλη μας βάζουν σε κίνδυνο πετώντας χημικά εκεί που ζούμε.

Το συμπέρασμα συνάδελφοι και συναδέλφισσες ξεκάθαρο. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε πως ζούμε, ούτε αν κινδυνεύουμε, όπως δεν τους ενδιαφέρει πόσες οικογένειες πεινάνε ή δεν έχουν ούτε σπίτι να μείνουν.
Ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Να σταματήσει τώρα η καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο θάλασσα
-Την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις
-Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
-Όχι άλλο αίμα και καταστροφή του περιβάλλοντος για τα κέρδη των μονοπωλίων

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 20:00
ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook