Το σωματίδιο του Θεού κι όμως κινείται,  στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.

Η ομάδα χορού και ακροβασίας κι όμΩς κινείται  μαζί με το Χαΐνη Δ. Αποστολάκη παρουσιάζουν την παράσταση  το Σωματίδιο του Θεού.

Πρόκειται για ένα ταξίδι στο σύμπαν της σύγχρονης φυσικής.

Χορός ,ακροβασία, μουσική και λόγος μπλέκονται με χιούμορ και ευαισθησία. 10 ερμηνευτές (χορευτές, ακροβάτες και μουσικοί) προσπαθούν να καταλάβουν
και να κάνουν κατανοητά  όλα αυτά, τα τεράστια και ελάχιστα, τρομερά συμβάντα,  που αφήνουν εμάς τους ανθρώπους, στη μέση μιας αδιανόητης κλίμακας, να προσπαθούμε, βάζοντας σωματίδια να συγκρούονται με την ταχύτητα του φωτός, να τακτοποιήσουμε λιγάκι το σύμπαν.

Μια παράσταση αφιερωμένη στην ακούραστη γενναιότητα του ανθρώπινου είδους, στην ασταμάτητη έρευνά του,με ό,τι μέσο διαθέτει,προκειμένου να καταλάβει ποιοι είμαστε,
πως φτιάχτηκε όλο αυτό και  τι τελικά θα απογίνουμε.

*ο Χαΐνης Δ.Αποστολάκης, έχει υπάρξει στο CERN,ως ερευνητής, υπότροφος του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε αυτό ακριβώς το πεδίο αναζήτησης του μποζονίου Χιγκς.

Βενιζέλειο Ωδείο. 23/7. 21:30 είσοδος 10 ευρώ, στα πλαίσια του φεστιβάλ dance days .

Κριτικές

η ομάδα Και όμΩς κινείται συνδυάζοντας για ακόμα μια φορά τον σύγχρονο χορό με το τσίρκο έχτισε μια σουρεαλιστική παράσταση βασισμένη στην επιστημονική αφήγηση του υπερρεαλιστή πρωταγωνιστή, Δημήτρη Αποστολάκη, που φιγουράρει σε διπλό ρόλο λυράρη και φυσικού επιστήμονα.

Ναταλία Κουτσούγερα: η χορευτική ομάδα «κι όμως κινείται» μετεωρίστηκε, στροβιλίστηκε, κρεμάστηκε από ψηλά, επί μιάμιση περίπου ώρα, αποτυπώνοντας κατά το δυνατόν τις περιγραφικές απεικονίσεις των επιστημονικών αφηγημάτων τού Δημήτρη Αποστολάκη.Μας αποκάλυψε, μια πρωτότυπη κι ενδιαφέρουσα ερευνητική ματιά. Κα Ένα θέαμα απρόσμενο και συναρπαστικό, καλοστημένο. Τους αξίζει ένα «εύγε». Μίρκα Ψαροπούλου

Είναι όντως μια τεράστια έκπληξη. Και αυτό γιατί, παρακολουθούμε  μια αμιγώς επιστημονική διάλεξη ,η οποία διανθίζεται από στιγμές απροσδόκητου χιούμορ.
Την οπτικοποίηση των όσων περιγράφει ο Δ. Αποστολάκης, με ένα τρόπο που τα κάνει οικεία και πιο κατανοητά, ακόμη και σε ανθρώπους που δεν έχουν κατ’ανάγκη ιδιαίτερη εξοικείωση με την φυσική επιστήμη. Ένα συνδυασμό χορευτικών κινήσεων και ακροβατικών από την ομάδα κι όμΩς κινείται– που τους επιτρέπει να παρουσιάσουν κάτι τελείως απροσδόκητο.
Και τέλος ακούμε την μουσική.
Μάριος Ιωάννου

Σκηνοθεσία & Χορογραφία  από τους κι όμΩς κινείται με αφορμή την Ιδέα των Χαΐνη Δ.Αποστολάκη

Σκηνογραφία του Bentancor Camilo,
Μουσική (σύνθεση και ερμηνεία) των Χαΐνη Δ.Αποστολάκη
και των Κλέων Αντωνίου,Τάκη Κανέλλου, Θοδωρή Ρέλλου(mode plagal)
Φωτισμό της Μαρίας Αθανασοπούλου ,
Κοστούμια των Αγγελική Μάνεση και Φανή Μουζάκη
Ερμηνεία και συνδημιουργία
Αντωνίου Κλέων
Αποστολάκης Δημήτρης
Κανέλλος Τάκης
Καραχανίδης Τάσος
Λινάρδου Αντιγόνη
Μαλκότσης Ερμής
Παρασκευοπούλου Ιωάννα
Ρέλλος Θοδωρής
Σουγιουλτζή Χριστίνα