Εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε για χρηματισμό τον διευθυντή καρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Στον εισαγγελέα εστάλη το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενούς.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης θα κληθούν να καταθέσουν οι συγγενείς του ασθενούς, οι οποίοι φέρονται να αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αμέλεια είτε του καταγγελλόμενου καρδιοχειρουργού είτε των γιατρών που τον χειρούργησαν.

Η Εισαγγελία θα αναμένει παράλληλα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον προσδιορισμό των αιτιών θανάτου του ασθενούς.

«Κάθε ασθενής ο οποίος έχει αυτές τις βλάβες όταν χειρουργείται νωρίτερα, είναι καλύτερα» δήλωσε στον Βήμα 99,5 o ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, ο οποίος μαζί με την συνάδελφο του Σουλτάνα Μαριανού διενήργησαν νεκροτομή στον 67χρονο ασθενή.

Ο κ. Καρακούκης σημείωσε πως διαπιστώθηκαν τρία εμφράγματα του μυοκαρδίου -ένα παλαιό, ένα πρόσφατο και ένα ενδιάμεσο. Ερωτηθείς για τα ακριβή χρονικά διαστήματα που εκδηλώθηκαν και εάν συμπίπτουν με το διάστημα που ο ασθενής ήταν στο νοσοκομείο, περιμένοντας να υποβληθεί στην επέμβαση, ο κ. Καρακούκης είπε πως τα δυο τελευταία ήταν ολίγων ημερών.

Στο ερώτημα εάν θα είχε σωθεί η ζωή του 67χρονου, εάν η επέμβαση είχε γίνει νωρίτερα, ο ιατροδικαστής απάντησε πως είναι ένα καθαρά ανακριτικό έργο, χρήζει δικαστικής διερεύνησης το θέμα και δεν ήθελε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκλιπών είχε καταγγείλει πριν λίγες ημέρες καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για «φακελάκι». Ο γιατρός συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροληψίας κατ\’ εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργούσε κατ\’ επάγγελμα.

Ο κατηγορούμενος, που αρνείται την κατηγορία, έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ. δύο φορές το μήνα.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook