Κάθε όριο υπομονής και ανοχής εξαντλήθηκε για τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης στα Χανιά, στην περιοχή πίσω από το Βενιζέλειο Ωδείο.

Εδώ και δυο μήνες στην περιοχή υλοποιείται η αναπαλαίωση του Δεσποτικού στην οδό Ι. Κουμή.

Λόγω των εργασιών ο εργολάβος έχει τοποθετήσει σκαλωσιές σε διαφορετικά σημεία των οδών Νικηφόρου Επισκόπου, Πεζάνου και Ι. Κουμή για τη διευκόλυνση των οχημάτων του εργοταξίου.

Όμως, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, ο εργολάβος έχει αποκλείσει πολύ μεγάλο χώρο με αποτέλεσμα να ασφυκτιά η ήδη επιβεβαρυμένη περιοχή.


Το σημείο του εργοταξίου


Σκαλωσιές στην οδό Ι. Κουμή στο τέρμα της οποίας βρίσκεται το εργοτάξιο


Σκαλωσιές στην οδό Πεζάνου στο τέρμα της οποίας βρίσκεται το εργοτάξιο
Σκαλωσιές στη Νικηφόρου Επισκόπου


Όπως λένε οι κάτοικοι όταν πηγαίνουν στα σπίτια τους δεν έχουν πού να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους καθώς τις διαθέσιμες θέσεις πάρκινγκ τις έχει καταλάβει ο εργολάβος.

Αναγκάζονται ακόμα και να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους πάνω στα πεζοδρόμια μια και στην ευρύτερη περιοχή οι θέσεις στάθμευσης είναι πολύ λίγες.Μάλιστα, εξέδωσαν ανακοίνωση την οποία υπογράφουν πάνω από 20 κάτοικοι και στην οποία ζητούν την απομάκρυνση μέρους των σκαλωσιών μια και όπως λένε δεν είναι όλες απαραίτητες.

"Δεν είναι λογικό για το πέρασμα ενός φορτηγού την ημέρα να καταλαμβάνονται 6 από τις 8 θέσεις στάθμευσης στην Πεζάνου και 2 στη Νικηφόρου Επισκόπου" τονίζουν στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το δήμο Χανίων σε τέτοιου είδους έργο, όπως το δεσποτικό δίνεται από αυτόν άδεια για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου προκειμένου να γίνουν οι εργασίες και να περνούν τα οχήματα.

Ωστόσο, η κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου επιτρέπεται μόνο στις ώρες εργασίας του εργοταξίου και όχι το υπόλοιπο της ημέρας.

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι οι σκαλωσιές από τη στιγμή που τοποθετήθηκαν δεν έχουν απομακρυνθεί ούτε λεπτό.

Kαλούν οι ίδιοι μάλιστα τις αρχές αλλά και την Αρχιεπισκοπή να παρέμβουν προκειμένου να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Flashnews.gr