Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα 14 Ιουλίου τα εγκαίνια του 4ου Φεστιβάλ “Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός” που διοργανώνουν ο Δήμος Πλατανιά, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Κρήτης στην τουριστική πρωτεύουσα του νομού Χανίων, τον Πλατανιά, στο Εκθεσιακό Κέντρο “ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ”.

Το φεστιβάλ εγκαινιάστηκε από το Γ.Γ του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Γιάννη Ιωαννίδη, και τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη ενώ στον αγιασμό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νειλουπόλεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Γεννάδιος, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. κ. Αμφιλόχιος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. κ. Δαμασκηνός.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Μαρκογιαννάκης, ο βουλευτής Χανίων κ. Βολουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης, εκπρόσωποι της Τ.Α.,ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλογερής, ο Πρόξενος της Σλοβακιάς κ.Σταυρος Πατεράκης , οι εκπρόσωποι του Περιφερειάρχη Helmut Riegger της Περιφέρειας του Calw της Γερμανίας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι αρχών, φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης στο χαιρετισμό του τόνισε: “Σε μια εποχή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση υποβαθμίζεται, υποτιμάται και βάλλεται από παντού συνεχώς, μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, η Δημοτική Αρχή Πλατανιά, τηρώντας τις δεσμεύσεις της, συνεχίζει πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει με στόχο από τη μια την ενδυνάμωση του πρωτογενή τομέα, που αποτελεί σταθερό και βασικό πυλώνα της οικονομίας μας και από την άλλη τη διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος, μέσα από το γαστρονομικό πλούτο του τόπου μας,που είναι απόλυτα συνυφασμένος με το πολιτισμό μας, κάνοντας το πιο ανταγωνιστικό.”Τα εγκαίνια πλαισίωσε το κρητικό συγκρότημα του Γιάννη Μαραγκάκη ενώ παραδοσιακούς κρητικούς χορούς παρουσίασαν τα χορευτικά συγκροτήματα “Μουσικοχορευτικός Όμιλος Πλατανιά” και “Βιγλάτορες”.

Το 4ο Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 20 Ιουλίου( με ώρες λειτουργίας από 19.30μ.μ. έως 23.00μ.μ.,είσοδος ελεύθερη) , είναι αφιερωμένο στο κρητικό κρασί, το οποίο μετρά 3500 χρόνια ιστορίας στην Κρήτη και το οποίο θα προβληθεί μέσα από δοκιμή τοπικών κρασιών από το Δίκτυο Οινοποιών Δυτικής Κρήτης καθώς και μέσα από δοκιμή παραδοσιακών συνταγών μαγειρεμένων με κρασί από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει έντεχνη και ροκ ελληνική μουσική και τραγούδια από το συγκρότημα “Τριώνυμο”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook