Στην παράταση της υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων του ημερολογιακού έτους 2013 και 2014 προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ανταποκρινόμενη στα αιτήματα λογιστών και φοροτεχνών.

Εγκύκλιος που εξέδωσε η γενική γραμματέα Πληροφοριακών Κατερίνα Σαββαϊδου προβλέπει πως για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις ημερολογιακού έτους 2013 η καταληκτική ημερομηνία υποβολής θα είναι η 31η Δεκεμβρίου 2014.

Όσον αφορά στις συγκεντρωτικές καταστάσεις του 2014 άλλη εγκύκλιος της κ. Σαββαϊδου τοποθετεί στο τέλος Σεπτεμβρίου 2014 την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δύο πρώτων τριμήνων, ενώ μεταβάλλει και την συχνότητα υποβολής από μήνα σε τρίμηνο για τους εκδότες υπόχρεους (για τις πωλήσεις).

Υπενθυμίζεται πως στις καταστάσεις πελατών και προμηθευτών περιλαμβάνονται τα εκδοθέντα και ληφθέντα φορολογικά στοιχεία ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσης αυτών όπως:

Τα τιμολόγια, χρεωστικά ή πιστωτικά, για την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών, μεμονωμένων ή επαναλαμβανόμενων, την είσπραξη επιδοτήσεων, οικονομικών ενισχύσεων, αποζημιώσεων, επιστροφών τόκων, εισφορών και άλλων ανόργανων εσόδων, την αγορά αγροτικών προϊόντων, από αγρότες του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ.

Οι αποδείξεις λιανικών συναλλαγών και οι αποδείξεις επιστροφής λιανικώς πωληθέντων αγαθών. Για τις λιανικές συναλλαγές υποβάλλονται συγκεντρωτικά δεδομένα.

Τα φορολογικά στοιχεία που εξομοιώνονται με τιμολόγια, όπως, συμβόλαια μεταβίβασης για την πώληση ακινήτων, έγγραφα πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ύδατος κ.λπ..
Οι τίτλοι κτήσης που εκδίδονται για την αγορά αγαθών ή τη λήψη υπηρεσιών από μη υπόχρεο έκδοσης τιμολογίου ή από αρνούμενο έκδοσης.

Τα φορολογικά στοιχεία που εκδίδονται για τις αυτοπαραδόσεις αγαθών και τις ιδιοχρησιμοποιήσεις υπηρεσιών, κ.λπ..

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook