Μπορεί η εφετινή σχολική χρονιά να χαρακτηρίστηκε ως η δυσκολότερη των τελευταίων ετών κυρίως λόγω των εκατοντάδων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και εξαιτίας του έκρυθμου κλίματος που κυριάρχησε στις τάξεις καθηγητών και δασκάλων με αφορμή το μέτρο της αξιολόγησης, ωστόσο όπως όλα δείχνουν η… επόμενη κρύβει ακόμα περισσότερες- δυσάρεστες- εκπλήξεις για μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς.

Τα οργανικά κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο Ηράκλειο είναι 237, αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί αγγίζοντας ακόμα και τα 600 τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα κανείς πλέον να μην μπορεί να εγγυηθεί με βεβαιότητα την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων κατά την διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς.

Συνταξιοδοτήσεις και αποσπάσεις εκπαιδευτικών αναμένεται να δημιουργήσουν και φέτος ένα εκρηκτικό μείγμα τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με την συνδικαλιστική κοινότητα να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας τόσο από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κρήτης όσο και από τοπικούς πολιτικούς φορείς να προβούν σ όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες με στόχο την εξεύρεση λύσης.

\’\’Η περυσινή χρονιά θα είναι… παράδεισος μπροστά στο σκηνικό που θα διαμορφωθεί από Σεπτέμβρη\’\’ δηλώνει με νόημα στο Flashnews.gr ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης.

Το ίδιο σκηνικό με τα δημοτικά σχολεία, επικρατεί και στα γυμνάσια και λύκεια του Ηρακλείου καθώς τα οργανικά κενά ξεπερνούν τα 150. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε μαθήματα ειδικότητας και στην ειδική αγωγή.

Η νέα σχολική χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει και φέτος με το… αριστερό και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεκάδες σχολεία θα υπολειτουργήσουν.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook