Η Ε.Π.Σ. Χανίων είχε προαναγγείλει από πέρσι ότι οι ηλικίες 1999 και 2000 θα αφαιρεθούν από το πρωτάθλημα Παίδων, αλλά τελικά μετά από συζήτηση με τα σωματεία αποφασίστηκε να παραμείνει οι "2000άρηδες".

Κατά συνέπεια στο νέο Κύπελλο και στο νέο πρωτάθλημα Παίδων δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι γεννηθέντες τα έτη 2000-2001-2002.

Η ενημέρωση της ΕΠΣΧ για τη συνάντηση με τα σωματεία:

«Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (15/07) η συνάντηση στα ιδιόκτητα γραφεία της Ε.Π.Σ.Χ., για τα παιδικά πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το Δ.Σ. της Ένωσης, δια του Προέδρου της και Αντιπροέδρου της Ε.Π.Ο. κ. Γεωργίου Βούρβαχη κάλεσε τα σωματεία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την πραγματοποίηση μετεγγραφών και στη συνέχεια ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ε.Π.Σ.Χ. για τις ηλικίες στα παιδικά πρωταθλήματα. 

Κατόπιν συζήτησης με τους εκπροσώπους και τους προπονητές των σωματείων που παρευρέθηκαν στη συνάντηση αποφασίστηκε στο Κύπελλο και στο Πρωτάθλημα Παίδων της νέας αγωνιστικής περιόδου να αγωνίζονται ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2000-2001-2002.»