Στην αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου παραπέμπονται όλα τα ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, που ολοκλήρωσε τη μίνι αξιολόγησή της και αναχωρεί. Στο τραπέζι τέθηκαν όχι μόνο τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση, αλλά «όλη η γκάμα των θεμάτων».

Οι δύο πλευρές έδειξαν τις προθέσεις, τους στόχους και τις «κόκκινες γραμμές» τους. Για κάποια ζητήματα φαίνεται να υπάρχει περιθώριο σύγκλισης, για άλλα όμως, όπως ρυθμίσεις χρεών προς τα Ταμεία, Ασφαλιστικό και εργασιακά, οι οιωνοί είναι μάλλον αρνητικοί.

Από το υπουργείο Οικονομικών μετά το πέρας της τελευταίας συνάντησης με τους εκπροσώπους των δανειστών εξέπεμπαν θετικά μηνύματα περί εποικοδομητικών και παραγωγικών συζητήσεων, στις οποίες εκτός από τις συστάσεις για επίσπευση της υλοποίησης των προβλέψεων του μνημονίου και των μεταρρυθμίσεων, υπήρξε και αναγνώριση της καλής δημοσιονομικής πορείας της Ελλάδας, που αποτελεί και το «μεγάλο όπλο» της Αθήνας.

Ενδεικτικό βέβαια του όγκου δουλειάς που απομένει μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι ότι αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ο Αύγουστος θα είναι ένας «μήνας σκληρής δουλειάς».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook