Μιχελάκης Μιχάλης του Νικολάου και της Αρχοντίας γεννημένος το '77 ήταν η πλαστή ταυτότητα με την οποία κυκλοφορούσε ο Μαζιώτης τον τελευταίο καιρό στο κέντρο της Αθήνας.

Από την μέχρι στιγμή έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι αγοράστηκε αυτοκίνητο Huindai ΥΗΤ 2959 για το οποίο υπάρχει μαρτυρία μοιάζει με αυτοκίνητο κατά τη ληστεία της Κλειτορίας. Το αυτοκίνητο το αγόρασε ο Μαζιώτης και το κυκλοφορούσε με τα στοιχεία Μιχελάκης Μιχάλης. Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η Αντιτρομοκρατική «οργώνει» την Αττική για τον εντοπισμό κρησφύγετων του Νίκου Μαζιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες εστιάζουν σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως ο Μαραθώνας, τα βόρεια προάστεια, αλλά και χώροι που συχνάζουν αντιεξουσιαστές.

Αποκαλυπτικές ήταν ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. «O Μαζιώτης βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Στην Αθηνάς και Αγίας Ειρήνης ήταν η πρώτη επαφή με των αστυνομικών με τον Μαζιώτη» διευκρίνισε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., κ. Τσακνάκης.

Όπως εξήγησε, «στην θέα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πυροβόλησε μια φόρα έτρεξε προς την πλατεία Μοναστηρακίου. Ο Μαζιώτης πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον αστυνομκών και εναντίον πολιτών. Ο Νίκος Μαζιώτης ανέβηκε την οδό Μητροπόλεως και εκεί όταν κατάλαβε ότι εγκλωβίζεται έστρεψε το όπλο εναντίον της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και πυροβόλησε δύο φορές.

Οι σφαίρες έπληξαν έναν ειδικό φρουρό που πήγε να συνδράμει τους συναδέλφους του και ο οποίος εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία για το παρεμπόριο στην επιχείρηση «Θησέας». Τότε ο αστυνομικός πυροβόλησε μία φορά και τραυμάτισε τον Νίκο Μαζιώτη.

Στη συνέχεια ο τρομοκράτης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Ευαγγελισμό. Μετά την χειρουργική επέμβαση νοσηλεύεται φρουρούμενος. Παράλληλα, προκύπτει συμμετοχή του σε ληστεία στα Μέθανα, εκεί βρέθηκε παλαμικό του αποτύπωμα το οποίο συνάδει με γενετικό υλικό που βρέθηκε στην ληστεία της τράπεζας στην Κλειτορία.

Γενετικός τύπος του Μαζιώτη ταυτίζεται σε πλήθος προσωπικών αντικειμένων που βρέθηκαν στην πατρική του κατοικία κατά την αρχική του σύλληψη τον Απρίλιο του 2010».

newpost.gr