Μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, στη διάρκεια συμπλοκής στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Τετάρτης, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να εντοπιστούν σπίτια και γιάφκες που χρησιμοποιούσε το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

Παράλληλα, αναζητούνται συνεργοί στις ληστείες ή τις επιθέσεις που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα των δύο ετών που διέφευγε. Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής είναι και η σύντροφος του Ν.Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα.

Οι έρευνες που έχουν αρχίσει ήδη από χθες επικεντρώνονται στον Κολωνό, τα Πατήσια, την Κυψέλη, το Χαλάνδρι, τον Μαραθώνα και το Γραμματικό.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι ο 42χρονος καταδικασμένος για τρομοκρατία θα έχει κάνει χρήση της πλαστής ταυτότητας με το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης, προκειμένου να ενοικιάσει κάποιο ή κάποια σπίτια, όπου θα έχει κρύψει τον οπλισμό του. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στο σακίδιο του Ν.Μαζιώτη βρέθηκαν αρκετά κλειδιά.

Προκειμένου να εντοπιστούν γρήγορα οι γιάφκες, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας του Ν.Μαζιώτη, ζητώντας τη βοήθεια του κοινού και κυρίως των ιδιοκτητών που ενδεχομένως τού έχουν ενοικιάσει διαμερίσματα ή αποθήκες.

Από την πλευρά τους, μέσω του οπτικού υλικού που υπάρχει από τις κάμερες του ΗΣΑΠ και του μετρό, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τη διαδρομή του 42χρονου έως το σταθμό του Μοναστηρακίου, όπου συνελήφθη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από την ΕΛ.ΑΣ., η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει και παρακολουθούσε τον καταδικασμένο για τρομοκρατία στην Αθήνα. Οι Αρχές γνώριζαν επίσης ότι χρησιμοποιούσε το μετρό και τον ΗΣΑΠ και για το λόγο αυτό είχαν δημιουργηθεί μικρές ομάδες μελών της Αντιτρομοκρατικής που τον αναζητούσαν στα συγκεκριμένα μέσα μεταφοράς.

Μία από αυτές τις ομάδες τον εντόπισε χθες στο σταθμό Ομόνοια και τον ακολούθησε. Όταν μπήκε στο κατάστημα με είδη κάμπινγκ, η ομάδα της Αντιτρομοκρατικής ειδοποίησε το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., από όπου δόθηκαν οδηγίες και παράλληλα κλήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

in.gr