Υλικά

• 4 αρνίσια «κότσια», περίπου 400 γρ. έκαστο
• 100 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 150 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 4 σκελίδες σκόρδου, σπασμένες
• 1 κ. σούπας τοματοπολτό
• 150 γρ. χυμό φρέσκιας ντομάτας
• 2-3 κλαράκια, φρέσκο θυμάρι
• 1 μεγάλο πορτοκάλι, κομμένο κυδωνάτο
• 20 μεγάλες μαύρες ελιές
• 200 ml. λευκό ξηρό κρασί
• 300 γρ. χειροποίητο ζωμό κοτόπουλο
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 50 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (για γαρνίρισμα)
• Ξύσμα 1 πορτοκαλιού (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

Βάζουμε μια πλατιά κατσαρόλα (μπρεζιέρα) στη φωτιά. Μόλις πάρει θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και «περνάμε» τα κότσια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια τα αποσύρουμε κατά μέρος. Στο ίδιο σκεύος, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκίσουν.

Βάζουμε τα κλαράκια θυμαριού και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον τοματοπολτό μαζί με το χυμό ντομάτας. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τις ελιές και τα πορτοκάλια. Συμπληρώνουμε με το ζωμό, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε με καπάκι την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε μέτριο φούρνο στους 175ο C για 2 ½ ώρες περίπου.