Επί τάπητος τίθεται ο αντικαπνιστικός νόμος, οι συνέπειες που έχει φέρει στους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος του Ηρακλείου αλλά και οι κίνδυνοι που υπάρχουν στη σημερινή σύσκεψη του Συλλόγου Καφέ – Μπαρ και Καφετεριών του νομού στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στη 1 το μεσημέρι.

Ο κίνδυνος του «λουκέτου» δεν είναι πολύ μακριά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ανά καιρούς στο φως της δημοσιότητας ο σύλλογος, καθώς η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ήδη έχει μειώσει κατά πολύ την κίνηση στα μαγαζιά.

«Ο κόσμος είναι με το μέρος μας, η πολιτεία όχι. Αυτό είναι ένα θέμα. Εδώ διακυβεύονται πολλές οικογένειες καθώς με την απότομη πτώση που αγγίζει το 70% της δουλειάς -λόγω εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου- θα αρχίσουν όχι ένα-ένα αλλά πέντε-πέντε να πέφτουν τα λουκέτα και θα μείνουν άνθρωποι χωρίς δουλειά αλλά και εμείς να είμαστε καταχρεωμένοι. Η πολιτεία όμως απ\’ ό,τι φαίνεται δεν ακούει κανέναν», δήλωσε  ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ – Μπαρ και Καφετεριών Νομού Ηρακλείου, Γιάννης Τσακιράκης.

Ο σύλλογος έχει απευθύνει κάλεσμα στους βουλευτές του νομού, στον περιφερειάρχη, στους δημάρχους αλλά και σε άλλους εκπροσώπους φορέων για να συζητηθεί το θέμα και να βρεθούν λύσεις. «Θα ενημερώσουμε τους εκπροσώπους των Αρχών και των φορέων για την κατάσταση που επικρατεί στα καταστήματά μας, τις συνέπειες που έχουμε υποστεί αλλά και τους κινδύνους που υπάρχουν», επισήμανε ο κ. Τσακιράκης.

Ωστόσο, στη χθεσινή συνάντηση που είχαν τα μέλη του Συλλόγου Καφέ – Μπαρ και Καφετεριών του νομού αποφάσισαν ο κάθε επιχειρηματίας να κρατάει και το… φάκελο του καταστήματός του που θα περιέχει πόσα άτομα απασχολεί για να ενημερώσουν τους αρμόδιους φορείς πόσοι άνθρωποι θα μείνουν στο δρόμο σε περίπτωση «λουκέτου».

Ο συγκεκριμένος νόμος όμως δεν έχει «χτυπήσει» μόνο τις καφετέριες και τα καφέ – μπαρ του Νομού Ηρακλείου αλλά και όλα γενικότερα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα εστιατόρια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook