Οι πύλες της 14ης Γεωργικής Έκθεσης Μεσαράς, στους Βώρους του Δήμου Φαιστού, ανοίγουν σήμερα Πέμπτη 17 Ιουλίου, ώστε να υποδεχθούν τους επισκέπτες απ’ όλη την Κρήτη, καθώς έχει καταξιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Δήμου Φαιστού, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης.

Στα πολλά χρόνια πραγματοποίησής της, έχει αποκτήσει κύρος, αξιοπιστία, αναγνώριση, αποδοχή και πιστούς στο ραντεβού τους, εκθέτες αλλά και επισκέπτες.

Πέρα από τον προφανή στόχο της προβολής των τοπικών προϊόντων, η γεωργική έκθεση δίνει ένα διαφορετικό χρώμα στο Δήμο Φαιστού, καθώς αποτελεί ένα φεστιβάλ γεύσεων, μία γιορτή της Κρητικής γης, που στέλνει το μήνυμα ότι η Μεσαρά μπορεί, έχει τη θέληση και τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο.

Στην Έκθεση, συμμετέχουν, ως επί το πλείστον, φορείς και επιχειρήσεις τυποποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, άριστης ποιότητας, αλλά και σύγχρονα γεωργικά μηχανήματα και προϊόντα. Κάθε περίπτερο, που έχει στηθεί στο χώρο της Έκθεσης, με τη δυναμική παρουσία του, δίνει το στίγμα και τον χαρακτήρα της τοπικής παραγωγής.

Στο περίπτερο του Δήμου Φαιστού, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το Δήμο, τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό, την παραγωγή, τα αξιοθέατα, αλλά και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα σε όλους τους τομείς.

Στο περίπτερο του Δήμου παράλληλα, φιλοξενείται πλειάδα τοπικών προϊόντων, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν από κοντά, να ενημερωθούν γι’ αυτά, αλλά και για να λάβουν πληροφορίες για κατ’ ευθείαν επαφή με τους παραγωγούς κι επιχειρηματίες, προκειμένου να κλείσουν παραγγελίες.

Η συγκεκριμένη Έκθεση, αποτελεί συνέχεια των πολιτιστικών δράσεων και της επικοινωνιακής καμπάνιας που έχει ήδη πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού και συμβάλλει στην ανάδειξη και τη διαχρονική προβολή του τόπου μας, σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν κατά το παρελθόν, λειτούργησαν προσθετικά στην ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής του Δήμου Φαιστού, καθώς αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Κρήτη και ιδιαίτερα η περιοχή του Δήμου μας, με την υψηλή ποιότητα σε προϊόντα, την τυποποίηση των αγαθών και με συνεχιζόμενη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.