Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Χανίων θα πραγματοποιηθεί το 7ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας από 21 έως 28 Ιουλίου. Μεγάλα ονόματα, παγκόσμιοι πρωταθλητές και πλήθος φίλων του σκακιού ετοιμάζονται να κατακλείσουν για 7η συνεχόμενη χρονιά , την μαγευτική και φιλόξενη Παλαιόχωρα για το Διεθνές τουρνουά που έχει καθιερωθεί σε Παγκόσμιο επίπεδο , σαν ένα από τα ισχυρότερα που διεξάγονται την καλοκαιρινή περίοδο, με άριστες συνθήκες φιλοξενίας.

Υψηλού επιπέδου σκακιστές από όλες σχεδόν τις χώρες της Ε.Ε έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή , την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αίγυπτο, την Ινδία, την Ρωσία. Εξάλλου για πρώτη φορά θα υπάρξει αποστολή από την Κίνα, φτάνοντας στους 43 το σύνολο των παγκοσμίου κλάσης τιτλούχων σκακιστών από 21 διαφορετικές χώρες, από τους οποίους οι 18 φέρουν τον υψηλότερο τίτλο του “Γκράντ Μέτρ».

Το τουρνουά θα διεξαχθεί με το Ελβετικό σύστημα 9 γύρων, στην Αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων Παλαιόχωρας από 21 έως τις 28 Ιουλίου, με διοργανωτές το Δήμο Καντάνου-Σελίνου και την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Ε.Β.Χανίων, την Γ.Γ Αθλητισμού αλλά και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Εκτός από την προβολή αναλυτικών αποτελεσμάτων και επιλεγμένων παρτίδων στο διαδίκτυο, προβλέπεται-για πρώτη φορά- η «ζωντανή» αναμετάδοση των σημαντικότερων αγώνων μέσω Live Streaming.

Σε επίπεδο διοργάνωσης εκτός από το βασικό αγωνιστικό πρόγραμμα, το τουρνουά θα πλαισιωθεί και με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, ομαδικούς αγώνες γρήγορου σκακιού στον κεντρικό δρόμο της Παλαιόχωρας, αλλά και εκδρομές, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία στους σκακιστές και συνοδούς να επισκεφτούν όμορφες παραλίες και να δουν τις φυσικές ομορφιές της Κρήτης. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων στο τηλέφωνο 28210-55088(6-9μ.μ) ή με τον Πρόεδρο της ΣΑΧ κο Γιάννη Παπαδημητράκη στο 6944-698391 .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook