Νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο κέντρο της Αθήνας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης χαρακτήρισε τη σύλληψη «τυχαίο περιστατικό», προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασ.Κικίλια, της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, αλλά και της Χαρ.Τρικούπη.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Mega, ο Δημ.Στρατούλης υποστήριξε ότι η σύλληψη οφείλεται και σε λάθος του Ν. Μαζιώτη και η αστυνομία χρειάζεται εκπαίδευση και μέσα προστασίας, παρομοιάζοντας το περιστατικό με τη σύλληψη του Σάββα Ξηρού το 2002. Πρόσθεσε, επίσης, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την αστυνομία να κυνηγά το κοινό έγκλημα και όχι τους διαδηλωτές και ότι Ν.Μαζιώτης διώκεται για εγκλήματα κοινού ποινικού δικαίου όχι για την ιδεολογία του.

Απαντώντας στον Δημ.Στρατούλη ο Βασ.Κικίλιας δήλωσε στο Mega:

«Εγώ είμαι αυτός που σε πείσμα όσων θέλουν υψηλούς τόνους, με συνέπεια και σοβαρότητα στη θεσμική αξιωματική αντιπολίτευση στέκομαι υπεύθυνα ως υπουργός Δημοσίας Τάξης. Να θυμίσω ότι στην καταγγελία του κ. Σκουρλέτη, αντιθέτως με τα θρυλούμενα εγώ τον κάλεσα, μιλήσαμε, προκειμένου να διερευνήσω εάν υπάρχει το οποιοδήποτε θέμα. Λυπάμαι αλλά σε μια από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Στρατούλης με μια φράση του διάλεξε και επέλεξε να την απαξιώσει».

Συμπλήρωσε, δε, ότι η άποψη αυτή δεν μπορεί να απηχεί την αξιωματική αντιπολίτευση και τον ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί πραγματικά είναι λυπηρό όταν πριν από μερικές ώρες ζήτησα ο ίδιος την σύμπνοια, την ομόνοια και τη συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων στη μάχη αυτή ενάντια στην τρομοκρατία, πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις να βλέπω αστερίσκους σε θέματα τρομοκρατίας, να ακούω και να βλέπω κριτικές για την Ελληνική Αστυνομία την οποία απαξιώνουν».

Ανταπαντώντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για προβοκάτσια. «Θα την σταματήσετε την προβοκάτσια; Έχετε μάθει απ\’ έξω το πείραμα περί αστερίσκων του ΣΥΡΙΖΑ κλπ; Έχει αστερίσκους σε τέτοια ζητήματα ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορηματικά απέναντι σε πράξεις τέτοιες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με το μαζικό κίνημα, είναι με τους μαζικούς αγώνες, με την πολιτική δράση» είπε.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συνεχίζει να παρέχει πολιτική νομιμοποίηση στην τρομοκρατία.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ η αμήχανη σιωπή της πρώτης ημέρας για την επιτυχία της Αστυνομίας να συλλάβει τον τρομοκράτη Ν. Μαζιώτη έδωσε σήμερα τη θέση της σε ύποπτες δηλώσεις περί \’λαθών\’ των τρομοκρατών.

»Διαπιστώνουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να παρέχει πολιτική νομιμοποίηση στην τρομοκρατία. Υποθέτουμε ότι πολύ σύντομα θα περάσουν και στο στάδιο των …υποδείξεων προς τους τρομοκράτες, ώστε να μην επαναλάβουν στο μέλλον πιθανά νέα \’λάθη\’» ανέφερε σε γραπτή δήλωσή της.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΝΔ Δημ.Παπαμιμίκος, μιλώντας στον Βήμα 99,5, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να απαξιώσει την επιτυχία της αστυνομίας. «Δεν είναι τυχαίο γεγονός η μικροψυχία του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθούν να απαξιώσουν την επιτυχία της αστυνομίας και γενικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι θέλει αποτυχίες της χώρας σε όλους τους τομείς» ανέφερε.

Τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε και το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «ακατανόητη και λανθασμένη την άρνηση έκδοσης ακόμα και μιας σχετικής ανακοίνωσης».

«Επισημαίνουμε την αναγκαιότητα ενιαίου μετώπου απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας υπέρ της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Στα θέματα αυτά τονίσαμε και χθες ότι δεν χωρούν εκπτώσεις, συμβιβασμοί και μισόλογα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, επικρίνοντας τον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι επέλεξε να μιλήσει, την Τετάρτη, για ένα νομοσχέδιο-φάντασμα, για τον αιγιαλό, αλλά «δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για να συγχαρεί την ΕΛ.ΑΣ και να καταδικάσει την στυγερή δράση των εγκληματιών τρομοκρατών που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και της χώρας».

«Ελπίζουμε ότι σήμερα θα το ξανασκεφτούν και θα πράξουν αυτό που πρέπει» καταλήγει η ανακοίνωση της Χαρ.Τρικούπη.

«Το βαρέλι της γελοιότητας της κυβέρνησης δεν έχει πάτω» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook