Έπεσε πάνω στο Μαζιώτη προσπαθώντας να τον σταματήσει και δέχτηκε δύο σφαίρες.

Την παρολίγον μοιραία την σταμάτησε το αλεξίσφαιρο γιλέκο. Ευτυχώς είχε προνοήσει να το αγοράσει μόνος του.

Ο 29χρονος ειδικός φρουρός που νοσηλεύεται στο 401, είχε «βάλει» 10 μηνιαίες δόσεις για να ανταποκριθεί στο κόστος των 500 ευρώ του γιλέκου.

Ο μισθός του είναι μόλις 650 ευρώ. Το «ταβάνι» είναι τα 900 ευρώ αν για έναν μήνα δουλέψει όλα τα προβλεπόμενα νυχτερινά και όλα τα σαββατοκύριακα.

«Αυτή είναι η αμοιβή ενός ειδικού φρουρού που εργάζεται έως και πέντε χρόνια», λέει στο newpost ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμος.

«Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που διαθέτει το σώμα είναι όλα ληγμένα και το βάρος τους ξεπερνά τα 4 κιλά. Έτσι αγοράζουμε μόνοι μας. Ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που έχουν προωθηθεί στις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ. Τα κράνη είναι διαλυμένα-σαν να μην φοράνε κράνος- οι μοτοσυκλέτες κακοσυντηρημένες και χωρίς λάστιχα. Ζούμε τραγικές καταστάσεις».

Το ερώτημα τίθεται σχεδόν από μόνο του: Γιατί λοιπόν αυτές οι δύο ομάδες αστυνομικών είναι τόσο μισητές;

«Μας έχουν φέρει απέναντι στην κοινωνία. Η ομάδα ΔΕΛΤΑ έχει επιφορτιστεί με την καταστολή βίαιων αναρχικών ομάδων και με αυτήν την αφορμή τους χρησιμοποιούν και για την καταστολή συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας. Από την άλλη, οι συνάδελφοι της ΔΙΑΣ ελέγχουν το παραεμπόριο, αλλά και πάλι σε μια διαδήλωση θα τους στείλουν να καταστείλουν τη διαμαρτυρία του κόσμου. Έχουμε γίνει γραφικοί ως ομοσπονδία να ζητάμε να μην μας φέρνουν απέναντι στην κοινωνία», λέει ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook