Κοντά 6 κιλά κοκαϊνης είχε πάνω της μια 53χρονη Ελληνίδα η οποία φαίνεται να ανήκει σε διεθνές κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών.

Η 53χρονη που έφτασε στα Χανιά αεροπορικώς από την Ολλανδία κουβαλούσε πάνω της σε σάκο 5 κιλά και 810 γραμμάρια κοκαϊνης πτα οποία είχε προμηθευτεί πριν από τρεις ημέρες από άγνωστο άτομο στην Κένυα Αφρικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr από το κύκλωμα επελέγη ένα περιφερειακό αεροδρόμιο όπως αυτό των Χανίων, προκειμένου να θολώσουν τα ίχνη στις αρχές.

Σχεδίαζε όμως το κύκλωμα χωρίς τον… \”ξενοδόχο\” και στην προκειμένη περίπτωση την Υποδιεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης.

Και αυτό γιατί οι άνδρες της ΥΠΑΣΕΚ έθεσαν αμέσως υπό διακριτική παρακολούθηση την 53χρονη καταγράφοντας λεπτομερώς κάθε κίνησή της.

Την άφησαν μάλιστα να ταξιδέψει έχοντάς την συνεχώς υπό στενή παρακολούθηση, προκειμένου να διαπιστώσουν αν είχε συνεργάτες που την περίμεναν.

Η σύλληψη της γυναίκας ήταν ζήτημα χρόνου μετά την άμεση συνεργασία της ΥΠΑΣΕ Κρήτης, με το Α.Τ. αερολιμένα και στη συνέχεια με τις αστυνομικές αρχές της Αθήνας και με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών.

Η 53χρονη φτάνοντας στο λιμάνι του Πειραιά συνελήφθη με τους σάκους της κοκαΐνης από την αστυνομία και όπως προέκυψε είχε στρατολογηθεί από Τανζανό υπήκοο, μέλος διεθνούς σπείρας, που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή κοκαΐνης στην Ευρώπη, προκειμένου να μεταβεί στην Κένυα, να παραλάβει την κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης και να την μεταφέρει μέσω Ολλανδίας στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πολλοστή επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης μέσα σε λίγα 24ωρα. Ενδεικτικά σήμερα είχαμε τον εντοπισμό 91 δενδρυλλίων κάνναβης (δείτε εδώ) ενώ χθες την κατάσχεση 224 γραμμαρίων κάνναβης (δείτε εδώ)

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook