Την άποψη ότι «το δημοψήφισμα δεν είναι καθόλου καλή ιδέα, ωστόσο η πορεία είναι ρευστή και μπορεί να φέρει εκλογές» εξέφρασε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης.

Ειδικότερα, ο κ. Σκανδαλίδης χαρακτήρισε την πρόταση Δασκαλόπουλου «στρακαστρούκα».

Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι η δήλωση Δαμανάκη, περί μεθοδεύσεων για επιστροφή στη δραχμή, «δεν βοηθάει».

Ερωτηθείς για τις συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα και σε άλλες πλατείες της Ελλάδας, ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε πως δεν τον εξέπληξαν και τις χαρακτήρισε θετικές, καθώς δεν υπάρχει βία και παραβατικότητα σε αυτές.

Επιπλέον, για το θέμα των διαφωνιών εντός της κυβέρνησης σχετικά με την ασκούμενη πολιτική, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι μπροστά στην εθνική ανάγκη δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε προσωπική επιδίωξη. 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε πως ίσως ο πρωθυπουργός δει τι πρέπει να κάνει, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, καθώς η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. 

Ακόμη, σχολιάζοντας τις επαφές του πρωθυπουργού με τα υπόλοιπα κόμματα, υπογράμμισε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης για την έξοδο από την κρίση. 

Σημείωσε, δε, πως είναι χαρακτηριστικό το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων, που «δείχνει» πως ο κόσμος τάσσεται υπέρ κυβερνήσεων συνεργασίας. 

Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη, αυτό συμβαίνει γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει πως το πρόβλημα δεν είναι κομματικό και «θα νοιώσει ασφάλεια» με μια τέτοιου είδους κυβέρνηση.

(in.gr)