Η επιμονή, ο επαγγελματισμός και το θάρρος της έστρεψαν όλα τα φώτα επάνω της!

Το «κορίτσι της Αντιτρομοκρατικής», η 25χρονη Κατερίνα που έγινε η «σκιά» του καταζητούμενου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη από την Ομόνοια και τον οδήγησε στα χέρια των Αρχών στο κέντρο της Αθήνας δέχτηκε μέχρι και τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια.

Η 25χρονη της Αντιτρομοκρατικής εξελίσσεται σε πρόσωπο της ημέρας, αφού χάρη στην παρατηρητικότητά της η ΕΛ.ΑΣ. έχει στα χέρια της τον άκρως επικίνδυνο τρομοκράτη που καταζητούνταν τα τελευταία δυο χρόνια.

Η Κατερίνα ήταν μια από τις αστυνομικούς που είχε τοποθετήσει η Αντιτρομοκρατική σε καίρια σημεία να παρακολουθούν για τυχόν ύποπτες κινήσεις μετά την πληροφορία που είχε ότι ο Νίκος Μαζιώτης κρυβόταν στην Αθήνα και κινούνταν με τα μέσα μεταφοράς και ειδικά τον Ηλεκτρικό.

Μια πληροφορία που αποδείχθηκε αληθής αφού ο επικίνδυνος τρομοκράτης χθες αποφάσισε να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας. Το γεγονός, όμως, ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση «Θησέας» για την πάταξη του παρεμπορίου και εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονταν ακροβολισμένοι σε κάθε σημείο του κέντρου, κάτι που προφανώς αγνοούσε ο Μαζιώτης, του δημιούργησε έντονη αμηχανία.

Κάπου εκεί ήρθε η μεγάλη επιτυχία της 25χρονης αστυνομικού…

Η νεαρή που βρισκόταν στη στάση του Ηλεκτρικού στην Ομόνοια, παρά το γεγονός ότι ο Μαζιώτης ήταν μεταμφιεσμένος (φορούσε περούκα), τον κατάλαβε. Αμέσως επιβιβάστηκε μαζί του στο συρμό με κατεύθυνση προς Πειραιά και άρχισε να τον ακολουθεί. Αποβιβάστηκε μαζί του στο σταθμό του Μοναστηρακίου και τον ακολούθησε ως το μαγαζί με τα είδη κάμπινγκ στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού. Αμέσως ενημέρωσε την υπηρεσία της και έλαβε εντολή να συνεχίσει να τον ακολουθεί. Στο μεταξύ ειδοποιήθηκε η ομάδα ΔΙΑΣ που βρισκόταν στην περιοχή.

Το τρικ με τον ερωτευμένο συνάδελφο

Σύμφωνα και με μια άλλη εκδοχή στο ξεσκέπασμα του καταζητούμενου τρομοκράτη βοήθησε και ένα ψεύτικο love story, που επινόησε η ευφυής αστυνομικός, με έναν συνάδερφό της.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πρώτη στιγμή που ο Μαζιώτης εμφανίστηκε στην οδό Αθηνάς η νεαρή αστυνομικός παρίστανε την ερωτευμένη με συνάδελφό της, προκειμένου να μη δώσει στόχο.

Εκείνος την αμφισβήτησε, αλλά εκείνη εξαγριωμένη του απάντησε: «Θα τον ακολουθήσουμε και παίρνω εγώ όλη την ευθύνη επάνω μου! Ειδοποίησε το Κέντρο!».

Και να που δικαιώθηκε…

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook