Ένα απίστευτο παιχνίδι εξουσίας ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα στοίχισε, μεταξύ άλλων, τη ζωή σε 295 ψυχές…

Το περιστατικό που συγκλονίζει εκ νέου τον πλανήτη βρίσκεται υπό ένα απόλυτο πέπλο μυστηρίου, καθώς, κανένας δεν γνωρίζει ποιος τελικά κατέρριψε το αεροσκάφος.

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά την πτώση του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών κοντά στην ανατολική Ουκρανία, ο αυτοανακηρυχθείς υπουργός Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Ιγκόρ Γκίρκιν, ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του μοιραίου αεροσκάφους που παρέσυρε στο θάνατο 295 επιβαίνοντες.

Ο Ιγκόρ Γκίρκιν, γνωστός με το όνομα Στρέλκοφ, σύμφωνα με δημοσίευμα της KyivPost δε δίστασε να αναρτήσει το προσωπικό του προφίλ σε τόπο κοινωνικής δικτύωσης: «Το αεροπλάνο έπεσε κάπου κοντά στο Τόρεζ, στην περιοχή του Ντόνετσκ. Σας προειδοποιήσαμε, μην πετάτε στον ουρανό μας». (δείτε εδώ)

\"\"

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα η ανάρτηση του αυτονομιστή πραγματοποιήθηκε στις 16.32 (τοπική ώρα), πριν το αεροσκάφος ανακοινωθεί ότι κατέπεσε.

Παρόλα αυτά, νωρίτερα οι φιλορώσοι αντάρτες απέρριψαν την υπόθεση της κατάρριψης, επιρρίπτοντας κατηγορίες στις ουκρανικές δυνάμεις, ισχυριζόμενοι ότι δε διαθέτουν όπλο που να έχει εμβέλεια τα 10.000 μέτρα. Μάλιστα, υποστήριξαν πως στην περιοχή εγκαταστάθηκε τις τελευταίες ώρες συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων από τον ουκρανικό στρατό.

Τη ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Ναζίμπ Ραζάκ, τόνισε πως: «Αν το αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από την Ουκρανία, οι δράστες πρέπει να οδηγηθούν άμεσα στη δικαιοσύνη».

\"\"
\"\"

Η νέα τραγωδία με αεροσκάφος Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών σημειώθηκε λίγους μόνο μήνες έπειτα από την εξαφάνιση της πτήσης MH370 της εταιρείας, ενώ πετούσε από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ.

Σωστικά συνεργεία που βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας έκαναν λόγο για διαμελισμένα πτώματα τα οποία έχουν εκτοξευθεί σε απόσταση 15 χλμ. και ανέφεραν πως έχουν εντοπίσει περίπου 100 σορούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την ουκρανική κυβέρνηση το αεροσκάφος κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους-αέρος τύπου BUK, ενώ πετούσε σε ύψος 10.000 μέτρων και πέντε λεπτά πριν εισέλθει στον ρωσικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, οι αμερικανικοί δορυφόροι κατέγραψαν το κτύπημα στο αεροπλάνο, όχι το σημείο εκτόξευσης του πυραύλου.

\"\"
\"\"

\"\"

«Μάρτυρες είδαν το Boeing 777 να δέχεται επίθεση από ένα ουκρανικό καταδιωκτικό αεροσκάφος. Λίγο αργότερα το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο και έπεσε στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ. Μετά την επίθεση το ουκρανικό αεροσκάφος κατερρίφθη και έπεσε και αυτό στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ», αναφέρει ο επίσημος ιστότοπος της αυτοανακηρυχθείσας αυτής Δημοκρατίας, αν και ο ουκρανικός στρατός αναφέρει ότι δεν έχει καμία σχέση με την πτώση του αεροσκάφους.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε ότι η κατάρριψη του μαλαισιανού επιβατικού αεροσκάφους είναι «τρομοκρατική ενέργεια».

\"\"

\"\"
\"\"

\"\"

\"\"
\"\"
\"\"

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook