Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συγκάλεσε σήμερα μια διυπουργική σύνοδο κρίσης μετά τη συντριβή του μαλαισιανού αεροπλάνου στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ντάουνινγκ Στριτ.
Η συνεδρίαση της επιτροπής «Κόμπρα», η οποία είναι αρμόδια για να αντιμετωπίζει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, θα διεξαχθεί στην Ντάουνινγκ Στριτ, δήλωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Malaysia Airlines, τουλάχιστον εννέα Βρετανοί ήταν μεταξύ των 298 ανθρώπων οι οποίοι επέβαιναν στο Μπόινγκ 777 που είχε απογειωθεί από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ.
«Εξετάζουμε τις πληροφορίες για τους επιβάτες ώστε να προσδιορίσουμε τον ακριβή αριθμό των Βρετανών που βρίσκονταν μέσα στο αεροπλάνο», είχε εξηγήσει χθες ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ σε συνέντευξη Τύπου. Ο υπουργός ζήτησε επίσης να ανοίξει «μια έρευνα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ».
«Έχω συγκλονιστεί από τη συντριβή του μαλαισιανού αεροπλάνου», είχε γράψει χθες ο Κάμερον στο λογαριασμό του στο Twitter.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook