Γενικό κάλεσμα προς όλους να συμμετάσχουν στον τριήμερο αποκλεισμό της βάσης της Σούδας, απευθύνουν φορείς και συλλογικότητες προκειμένου να κάνουν δυναμώσουν τη φωνή διαμαρτυρίας για την υδρόλυση των χημικών στο cape ray.

Η συγκέντρωση αρχικά θα γίνει στις 10.00 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία προς τη βάση της Σούδας και τριήμερος αποκλεισμός.

Σύμφωνα με το Παγκρήτιο Συντονιστικό κατά των Χημικών, σχεδιάζεται παράλληλα εκ νέου εν πλω διαμαρτυρία με αλιευτικά και φουσκωτά που θα αποπλεύσουν από τα Χανιά και θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το Cape Ray στο σημείο της υδρόλυσης.

Πρακτικές πληροφορίες για τον αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης της Σούδας

Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10πμ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά. Θα υπάρξουν ιδιωτικά πούλμαν που θα μεταφέρουν τον κόσμο στο Μαράθι και θα ξεκινήσουν από το σημείο της Αγοράς.

Επίσης, το ΚΤΕΛ Χανίων θα βάλει επιπλέον λεωφορεία προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κόσμο δωρεάν, στις προγραμματισμένες ώρες δρομολογείων του. Το δρομολόγιο των 11πμ συμπίπτει με την ώρα που θα έχει ήδη ξεκινήσει η επιβίβαση στην Αγορά. Εν συνεχεία, θα αναχωρήσουν από το ΚΤΕΛ ξανά λεωφορεία σύμφωνα με το πρόγραμμά του: 1 μμ, 3 μμ, 5 μμ, 7 μμ.

Την ίδια ώρα θα ξεκινήσουν πούλμαν από το Ρέθυμνο (ραντεβού: 10 πμ στους Τέσσερις Μάρτυρες, προκειμένου να φτάσουμε συντονισμένα στο σημείο.

Επίσης, η ΑΝΕΚ έχει παραχωρήσει έκπτωση 20-30% για όσους ταξιδέψουν από και προς τα Χανιά για τον αποκλεισμό. Όσοι ενδιαφέρονται να μας αποστείλουν τα στοιχεία τους καθώς και το πότε θα ταξιδέψουν στο mail: [email protected]

Το Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων ενάντια στα χημικά του πολέμου έχει εξασφαλίσει ότι στο χώρο θα υπάρχει νερό, εθελοντές νοσηλευτές, καθώς επίσης γίνονται συνεννοήσεις για την ύπαρξη φαγητού.

Επειδή όμως η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται να είναι μεγάλη, καλούμε όλους τους συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους τα αναγκαία είδη για την παραμονή τους στο σημείο του αποκλεισμού: υπνόσακο ή και σκηνή για τη διανυκτέρευση, προφύλαξη για τον ήλιο (τέντες και σκοινιά, ομπρέλες, καπέλα), νερό, φαγητό, σακούλα για τα σκουπίδια τους, μπουφάν-φούτερ για το βράδυ, φακό, είδη πρώτης ανάγκης (Malox, Betadine, βασικές ανάγκες φαρμακείου, αναλγητικά κλπ).

Στον χώρο του αποκλεισμού θα γίνουν συζητήσεις και ενημερώσεις. Προγραμματισμένη είναι η μετάβαση στον χώρο ομάδας από τις καθαρίστριες που έχουν απολυθεί, καθώς επίσης και ομάδα από τους Σύριους πρόσφυγες που βρίσκονται στα Χανιά.

Συζήτηση-ενημέρωση θα γίνει επίσης και για το θέμα των βομβαρδισμών στη Γάζα και της συμμετοχής της νατοϊκής βάσης σε αυτόν. Για την Κυριακή έχει ήδη προγραμματιστεί μουσική βραδιά, ενώ σε συνεννόηση βρισκόμαστε και για το Σάββατο το βράδυ.

Κατά τον αποκλεισμό θα παρεμποδίζεται η διέλευση του προσωπικού της βάσης καθώς και των στρατιωτικών οχημάτων.

Η συνέχιση ή μη του αποκλεισμού θα αποφασιστεί με επί τόπου συνέλευση των συμμετεχόντων.

To συντονιστικό καλεί όλους να διαμαρτυρηθούν ενεργά ενάντια στην παρουσία και εμπλοκή της νατοικής βάσης της Σούδας στους πολέμους που γίνονται στην περιοχή.
Απαιτούν να σταματήσει τώρα το πείραμα της υδρόλυσης στη θάλασσα της Μεσογείου.
Να σταματήσει τώρα η παραγωγή χημικών όπλων.
Να σταματήσει να είναι η Μεσόγειος νεκροταφείο χημικών και τάφος προσφύγων των πολέμων τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook