84.385 τουρίστες κρουαζιέρας έχουν αφιχθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα, ένας αριθμός αρκετά υψηλός αν αναλογιστούμε και την κρίση σε αγορές όπως η Ουκρανία και την Ρωσία.

Μάλιστα σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις το πρόσημο στο τέλος της χρονιάς αναμένεται να είναι θετικό σε σχέση με την αντίστοιχή πέρυσι.

Καλύτερος μήνας μέχρι και σήμερα έχει αναδειχθεί ο Απρίλιος με 24.615 αφίξεις, ενώ 36.265 τουρίστες κρουαζιέρας κατέπλευσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου με κρουαζιερόπλοια το δίμηνο Μάιος- Ιούνιος.

Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο λιμάνι της πόλης είναι θετικό, ενώ ο χαρακτηρισμός του λιμένα ως home-port (έναρξη- λήξηη κρουαζιέρας ) μόνο ως μία θετική εξέλιξη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Την περυσινή χρονιά στο λιμάνι του Ηρακλείου αφίχθησαν συνολικά 270.020 ξένοι επισκέπτες μέσω κρουαζιέρας, ωστόσο κυριαρχεί η αισιοδοξία ότι οι εφετινές αφίξεις θα είναι περισσότερες.

Αύγουστος, Σεπτέμβρης και Οκτώβρης είναι μήνες που παραδοσιακά η κρουαζιέρα κινούνται σε υψηλά επίπεδα κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει και φέτος.

Η κρουαζιέρα ίσως αποτελέσει το σωσίβιο της τουριστικής κίνησης στο νησί, ειδικά σε μία χρονιά που το πρόσημο στο τέλος δύσκολα θα είναι θετικό, εξαιτίας της ιδιαίτερα χαμηλής αγοραστικής δύναμης των τουριστών.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook