Άλυτο παραμένει το πρόβλημα έλλειψης νερού στον Καλλικράτη Σφακίων σχεδόν εδώ και 15 ημέρες. 
Η έλλειψη νερού στα νοικοκυριά του χωριού δεν οφείλεται όπως λένε οι κάτοικοι στο ότι δεν υπάρχει νερό στην περιοχή, αλλά σε προβλήματα που έχει το δίκτυο ύδρευσης, πιθανόν και σε κλοπή νερού, όπως αναφέρει και στις δηλώσεις του στο Flashnews, ο Δήμαρχος Σφακίων.
H κατασκευή της λιμνοδεξαμενής που έγινε στην περιοχή, υποτίθεται θα έλυνε το θέμα φέτος. Σκοπός της κατασκευής ήταν να χρησιμοποιούν το νερό οι κτηνοτρόφοι, ώστε να μένει το νερό του δικτύου ύδρευσης μόνο για τα νοικοκυριά, αλλά όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει. 
Στο μεταξύ το πεπαλαιωμένο δίκτυο, χρειάζεται συντήρηση διότι αρκετό από το νερό να χάνεται στην διαδρομή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να καταφεύγουν στη δεξαμενή που διαθέτει το Δασαρχείο στο χωριό. Αυτό όμως δημιουργεί και άλλο πρόβλημα, αφού πέρυσι, στη φωτιά, η πυροσβεστική αναγκάστηκε να πάει σε διπλανό χωριό, αφού η δεξαμενή ήταν άδεια. 
Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, πρέπει να γίνει συντήρηση του δικτύου και να ενισχυθεί η δεξαμενή ύδρευσης με νερό που θα μεταφερθεί με βυτία στην περιοχή, ενώ θεωρούν επίσης ότι θα πρέπει να αναλάβει ο Δήμος μία πρωτοβουλία για συνεννόηση μεταξύ των κατοίκων ώστε να γίνεται σωστή διαχείριση των αποθεμάτων. 

Σε δηλώσεις του στο Flashnews ο Δήμαρχος Σφακίων τόνισε: «Δεν ισχύει αυτό το πράγμα. Έχει 9000 κυβικά νερού η δεξαμενή, μπορείτε να πάτε να το δείτε. Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού. Το αν είναι κάποιων είναι χαλασμένα τα δίκτυα ή αν κλέβει ο ένας νερό από τη βρύση του άλλου αυτό δεν μπορώ να το λύσω εγώ». 
Πρόβλημα και ο δρόμος Φραγκοκάστελο – Καλλικράτης. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις.
Την ίδια ώρα οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν το τεράστιο επίσης πρόβλημα της ασφάλειας του κεφαλαιώδους σημασίας δρόμου Καλλικράτης- Φραγκοκάστελο, λόγω απουσίας της μπάρας ασφαλείας, καθότι ο δρόμος είναι 8 χιλιόμετρα και έχει 27 στροφές 180 μοιρών ενώ σε φάρδος χωρά ίσα-ίσα ένα αυτοκίνητο.
Παρ\’ ότι ο δρόμος είναι Δημοτικός, οι κάτοικοι επικοινώνησαν με την Περιφέρεια Κρήτης και όπως μας ανέφεραν, αυτή προτίθεται να βοηθήσει σε πρώτη φάση, προσφέροντας στο Δήμο κολονάκια τα οποία θα τοποθετηθούν για να οριοθετούν τουλάχιστον τα όρια του δρόμου ώστε να προφυλάσσονται οι διερχόμενοι. 
Ο δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης από την πλευρά του υποστήριξε: «Είναι ενταγμένη σε έργο της Αντιπεριφέρειας, η τσιμεντόστρωση του χαντακιού στα τελευταία 600 μέτρα που απομένουν μέχρι να φτάσει κάποιος πάνω στις στροφές. Είναι ένα έργο που ξεκίνησε και με το οποίο φτιάχτηκε η γέφυρα και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα φτιαχτεί και το χαντάκι».

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook