«Αντιμέτωπος» με τους διώκτες του βρίσκεται συνεχώς ο τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης τις τελευταίες 36 ώρες, όσο έχει διαρκέσει μέχρι τώρα και η νοσηλεία του στον «Ευαγγελισμό».
Στον θάλαμο κρατουμένων του 8ου ορόφου του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης το απόγευμα της Τετάρτης, ο 43χρονος αναρρώνει ανάμεσα σε… δεκάδες άνδρες της Αστυνομίας που βρίσκονται είτε στο μονόκλινο δωμάτιο, είτε στον μικρό προθάλαμο που συνδέει τον θάλαμο κρατουμένων με τον διάδρομο του ορόφου.
Η πρώτη ημέρα, μετά την επέμβαση και την ανάνηψη, κύλησε ήρεμα για τον ασθενή. Το διαμπερές τραύμα είχε προκαλέσει συντριπτικό κάταγμα στην περιοχή μεταξύ ώμου και βραχίονα (μπράτσου) και υποβλήθηκε σε εξωτερική οστεοσύνθεση.
Κατά πληροφορίες, παραπονιέται ότι πονάει, ωστόσο το σύμπτωμα αυτό δεν ανησυχεί ιδιαιτέρως τους θεράποντες γιατρούς, με επικεφαλής τον ορθοπαιδικό κ. Χρήστο Γαρνάγα που τον χειρούργησε.
Περισσότερο ανησυχητικό θεωρείται ότι δεν μπορεί να κουνήσει το χέρι του. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται νευροαπραξία και εμφανίζεται μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, είναι όμως στις περισσότερες περιπτώσεις μια μετεγχειρητική επιπλοκή παροδική.
Όπως επισημαίνουν ιατρικές πηγές στο protothema.gr, η οστεοσύνθεση συνεπάγεται ότι θα γίνουν επανορθωτικές επεμβάσεις και πιθανότατα φυσιοθεραπείες στον ασθενή και μέχρι προχθές καταζητούμενο Μαζιώτη.
Ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνει και μία εκτίμηση της κατάστασης του άκρου του από γιατρό ειδικευμένο στη Μικροχειρουργική άκρων -την περίπτωση αυτή εξετάζεται η μετάβαση γιατρού από το ΚΑΤ στον «Ευαγγελισμό» τις επόμενες ημέρες.
Σε αντίθεση με τον Μαζιώτη που θα παραμείνει στον «Ευαγγελισμό» για τις επόμενες δύο εβδομάδες, οι άλλοι δύο τραυματίες της επιχείρησης που εκτυλίχθηκε στο Μοναστηράκι το μεσημέρι της Τετάρτης έχουν αφήσει πίσω τους την παραμονή τους στο νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα, εξιτήριο έλαβε το μεσημέρι της Πέμπτης από το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο ειδικός φρουρός Νίκος Παναγιωτόπουλος που τραυματίστηκε στη διάρκεια της συμπλοκής, «εισπράττοντας» δύο σφαίρες από τον Νίκο Μαζιώτη, στον μηρό και στην κοιλιακή χώρα. Το αλεξίσφαιρο γιλέκο τον θωράκισε στην περιοχή της κοιλιάς, αλλά ευτυχώς απόλυτα αντιμετωπίσιμο ήταν και το τραύμα στο πόδι.
Από τον «Ερυθρό Σταυρό» αναχώρησε χθες, Πέμπτη, για τη Μύκονο και ο 19χρονος Αυστραλός που νοσηλευόταν κυρίως για προληπτικούς λόγους καθώς είχε τραυματιστεί επιφανειακά στον δεξί αστράγαλο με θραύσματα από τις σφαίρες.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook