Έκκληση απηύθυνε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, μετά την \”τραγωδία\” της συντριβής του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών.

\”Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι το αεροσκάφος κατερρίφθη …Πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπ΄όψιν τις εξελίξεις αυτές και να προχωρήσουμε σε μία κατάπαυση του πυρός και σε πολιτική λύση\”, συζητώντας με τον πρόεδρο της Ρωσίας, πρόσθεσε η καγκελάριος κατά τη διάρκεια της θερινής συνέντευξης Τύπου που δίνει κατά παράδοση κάθε χρόνο.

\”Αυτό που είναι σήμερα σημαντικό είναι η διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας μόλις αυτό γίνει δυνατόν\”, δήλωσε η Αγγελα Μέρκελ.\”Μία κατάπαυση του πυρός είναι αναγκαία, και, στη συνέχεια, είναι κρίσιμης σημασίας να δικαστούν οι υπεύθυνοι\”.

\”Δεν βλέπω άλλον δρόμο από το να συζητήσουμε με τον ρώσο πρόεδρο\”, είπε παραδεχόμενη ότι \”υπάρχουν διαφωνίες μαζί του\” και προσθέτοντας ότι αυτές οι διαφωνίες πρέπει να αμβλυνθούν.

Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία έχει γίνει πλέον περισσότερο πολύπλοκη, ακόμη και αν οι φιλορώσοι αυτονομιστές ελέγχουν σήμερα λιγότερα εδάφη από ό,τι προηγουμένως, παραδέχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε επίσης ότι είναι πολύ νωρίς για να εξετασθεί το ενδεχόμενο νέων σκληρότερων κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την χθεσινή καταστροφή.

\”Ως προς τις κυρώσεις, θα ήθελα να τονίσω ότι από τα γεγονότα με το αεροπλάνο, όσο μπορώ να θυμηθώ, δεν έχει παρέλθει ακόμη ένα 24ωρο και αυτήν τη στιγμή χρειαζόμαστε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας. Άρα, είναι ίσως πρόωρο να φθάσουμε σε συμπεράσματα πριν αποκτήσουμε πρόσβαση στα συντρίμμια του αεροπλάνου\”, είπε.
newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook