Η παρουσία του Αντώνη Νικοπολίδη και του Γιούρκα Σεϊταρίδη έδωσε λάμψη στα εγκαίνια του Μουσείου της Εθνικής Ελλάδος στα Χανιά, που πραγματοποίησε ο σύλλογος φίλων της «Γαλανόλευκος Φάρος». Οι δύο διεθνείς τίμησαν με την παρουσία τους και τιμήθηκαν για αυτή, ενώ ήταν και αυτοί που έκοψαν την κορδέλα για τα εγκαίνια του νέου χώρου του αντιποροπευτικού μας συγκροτήματος.

Αμφότεροι μετά το τέλος της εκδήλωσης έκαναν δηλώσεις. Αρχικά μίλησε ο Αντώνης Νικοπολίδης που τόνισε:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά του «ΓαλανόλευκουΦάρου». Εδώ μέσα μπορεί κάποιος να δει την πιο επιτυχημένη δεκαετία της Εθνικής ομάδας. Υπάρχουν φανέλες, υπάρχουν φωτογραφίες από το 2004 μέχρι το τελευταίο Μουντιάλ στη Νότια Αφρική. Είναι εντυπωσιακό, συγχαρητήρια. Πιστεύω ότι η Εθνική θα συνεχίσει και τα παιδιά θα έχουν την ίδια φλόγα για να μπορούν να βρίσκονται κοντά στην ομάδα σε όποιο μέρος και αν αγωνιστεί για να της δώσουν δύναμη και να την ενισχύσουν» και συνέχισε λέγοντας «Έχουν ανάψει φάροι κι έχουν σβήσει πολλές φορές. Οπότε ας μη μιλήσουμε γι’ αυτό και ας κάνουμε πράξεις. Περνάμε δύσκολες στιγμές, όχι μόνο το ποδόσφαιρο γενικά όλη η χώρα, αλλά ελπίζουμε να βρεθούν οι άνθρωποι να μας βγάλουν από το αδιέξοδο».
Σε ερώτηση για το πώς νοιώθει βλέποντας την φανέλα του στο Μουσειο;
«Νοσταλγία και χαρά συγχρόνως για όλα αυτά τα χρόνια τα οποία συμμετείχα στην Εθνική ομάδα και συνεργάστηκα με όλα αυτά τα παιδιά. Είχα την τύχη να ζήσω μεγάλες στιγμές, ωραίες και νομίζω αισθάνομαι ευλογημένος».
Για το χρέος των παιδιών της Εθνικής από εδώ και πέρα;
«Αυτό που πρέπει να κάνουν στην προσπάθεια τους είναι να βρίσκονται κάθε 2 χρόνια είτε στο Μουντιάλ είτε στο ΕυρωπαΪκό πρωτάθλημα. Δεν έχει σημασία αν το πάρουνε σημασία έχει να βρίσκονται εκεί. Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύουν ότι και το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχουν αξία.Δυστυχώς στην Ελλάδα είναι λίγο υποτιμημένα».
Τέλος σχολίασε και την προσπάθεια του αντιπροσοπευτικού συγκροτήματος για πρόκριση στο Euro 2012:
«Νομίζω ότι έχει όλα τα εχέγγυα και αυτή τη στιγμή όλα εξαρτούνται από αυτή. Τα παιδιά θα βρεθούν στην κατάλληλη κατάσταση να κερδίσουν τα 4 παιχνίδια και να μην περιμένουνε άλλα αποτελέσματα».

Σειταρίδης: «Εύχομαι σύντομα να επιστρέψω στην Εθνική»

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης από την άλλη έδωσε με την σειρά του συγχαρητήρια στο «Γαλανόλευκο Φάρο» ενώ σε προσωπικό επίπεδο τόνισε ότι να έχει την υγεία του από αυτόν εξαρτάται να ξαναβρει την θέση του σε ΠαναθηναΪκό και Εθνική ομάδα:

«Είναι ευχάριστες αναμνήσεις.                Είναι κάτι καινούργιο, να έρχεται ο κόσμος να βλέπει την ιστορία της Εθνικής και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά και το Νίκο Φλέκκα, που σκεφτήκαν, ειχαν την ιδέα και υλοποίησαν αυτόν τον χώρο.Εύχομαι ότι καλύτερο».
Για την ευχή του Νίκου Φλέκκα να επιστρέψει στην Εθνική είπε:
«Έχω φτάσει στο σημείο το μόνο που να θέλω να είναι υγεία. Τίποτα άλλο. Γιατί και φέτος στάθηκα πολύ άτυχος και είχα 2-3 τραυματισμούς που με φέραν πίσω και με κάνανε να χάσω την θέση και τον ΠαναθηναΊκό αλλά και στην Εθνική. Το λογικό είναι όταν δεν πάιζεις στην ομάδα σου να μην καλείσαι. Εύχομαι να έχω την υγεία μου και από εκεί και πέρα ξέρω ότι τα υπόλοιπα εξαρτώνται από εμένα και από κανένα άλλο».
Για το κεφάλαιο Πναθηναϊκός είπε:
«Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχω ακόμα 2 χρόνια συμβόλαιο με τον ΠαναθηναΪκό. Στο ποδόσφαιρο όμως και στην ζωή γενικά ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Από εκεί και πέρα είμαι μια χαρά στον Παναθηναϊκό και συνεχίζουμε»
Για την «μάχη» για πρόκριση της Εθνικής:
«Πιστεύω ότι θα πάει στα τελικά. Αν είναι καλή, σοβαρή και πειθαρχημένη η ομάδα έχει φτάσει σε ένα επίπεδο να κοιτάει στα μάτια όποιδήποτε αντίπαλο, μας σέβονται καιελπίζω να πάμε σε ακόμα ένα, τρίτο συνεχόμενο Euro», ενώ έκλεισε με την ευχή να βρει σύντομα τους διεθνείς και πάλι φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο.  

 

Λευτέρης Αντωνακάκης