Ένα ζευγάρι από την Αυστραλία που έχασε τον γιο και τη νύφη του στην πτήση των Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τον περασμένο Μάρτιο θρηνεί τώρα και άλλους συγγενείς του, που χάθηκαν στο αεροπλάνο της ίδιας εταιρείας το οποίο καταρρίφθηκε την Πέμπτη στην ανατολική Ουκρανία.

Η Αϊρίν και ο Τζορτζ Μπάροουζ, από το Μπιλόιλα του Κουίνσλαντ, έχασαν τον γιο τους Ρόντνεϊ και τη νύφη τους Μέρι οι οποίοι επέβαιναν μαζί με ακόμη 237 άτομα στη μοιραία πτήση MH370 των Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου.

Η θετή εγγονή του ζευγαριού, η Μαρί Ριζκ και ο σύζυγός της Άλμπερτ επέβαιναν στην πτήση MH17 η οποία κατέπεσε την Πέμπτη στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα. Αυτό μας συνέτριψε όλους» είπε ο γιος του ζευγαριού Γκρεγκ Μπάροουζ στην εφημερίδα The Courier Mail.

Οι περισσότεροι από τους 298 επιβαίνοντες ήταν Ολλανδοί (τουλάχιστον 173 από αυτούς), 44 Μαλαισιανοί, 27 Αυστραλοί, 12 Ινδονήσιοι, 9 Βρετανοί, 4 Γερμανοί, 4 Βέλγοι, 3 Φιλιππινέζοι, ένας Καναδός και ένας Νεοζηλανδός. Η εθνικότητα των υπόλοιπων δεν είναι ακόμη γνωστή.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters