Όχι, τον άνθρωπο δεν τον ξέρω, δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί του, ούτε βεβαίως και θέλω να τον μάθω… Άκουγα όμως μια συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real και με απόλυτη σιγουριά ψυχής ομιλούσε περί του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στα 400 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Με απίστευτη ελαφρότητα ομιλούσε περί ακραίας φτώχειας με αριθμούς και με νούμερα, αγνοώντας προφανώς ότι η ακραία φτώχεια δεν μετριέται σε ευρώ, αλλά μετριέται με τον βραχνά που σε πλακώνει κάθε βράδυ λίγο πριν πέσεις για ύπνο και αμέσως μετά το πρωί όταν ξυπνάς. Αυτό το βάρος στο στήθος όταν ξέρεις ότι δεν έχεις να πάρεις το γάλα των παιδιών σου, όταν δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις το μεσημέρι…

Αυτός ο κύριος λοιπόν με τα 5.705 ευρώ μισθό (τόση είναι περίπου η βουλευτική αποζημίωση) μαζί με τον κ. Τόμσεν (με ετήσιες απολαβές πάνω από 250.000 δολάρια) και την παρέα του έκριναν – κατόπιν ωρίμου σκέψεως – ότι μια τετραμελής οικογένεια, ένα ζευγάρι με δυο παιδιά, μπορούν να ζήσουν με 400 ευρώ το μήνα.

Μάλιστα κύριοι, κάποιος Κεγκέρογλου στη χώρα μου, αποφάσισε ότι αφού απέλυσαν την μισή Ελλάδα από τον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα χωρίς κανένα σχέδιο ανάπτυξης, χωρίς κανένα πλάνο απορρόφησης στην αγορά εργασίας, τώρα επειδή δεν έχουν λεφτά να τους συντηρήσουν θα τους δώσουν 400 ψωροευρώ για να ζήσουν τα παιδιά τους.

«Σκάσε και κολύμπα». Αυτό λέει στη χώρα μου ο κ. Τόμσεν και μου το μεταφέρει με περίσσιο θράσος κάποιος κύριος Κεγκέρογλου.

Και δεν είναι μόνον ότι μου το μεταφέρει, το χειρότερο από όλα είναι ότι το υπερασπίζεται, σαν οι εντολές της τρόικας να είναι Ευαγγέλιο!

Η απόφαση είναι λέει της τρόικας, force, να καταργηθούν όλα τα επιδόματα και να δίδεται ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, έως το «ταβάνι» των 400 ευρώ, ανάλογα με τα εισοδήματα του καθενός. Επί του πρακτέου τα 400 θα τα παίρνουν οι οικογένειες με μηδενικό εισόδημα!!!

Ο κ. Κεγκέρογλου – όπως όλοι οι Κεγκέρογλου «wannabήδες» που κοιμούνται και ξυπνούν για να ακούσουν την λέξη «κύριε υπουργέ» -προφανώς και δεν νιώθει καμία απολύτως ευθιξία για το γεγονός ότι κάποιοι – έξω από εδώ – του επιβάλλουν να καταδικάσει τους κατοίκους της χώρας του σε απόλυτη εξαθλίωση.

Και προφανώς για να κάθεται σε αυτή τη θέση δεν ενοχλείται καθόλου από το γεγονός ότι με δικές σου επιλογές ο ανενεργός πληθυσμός της χώρας εκτοξεύτηκε στα 4,7 εκατομμύρια έναντι 3,6 εκατομμύριων ψευτοαπασχολούμενων με μισθούς πείνας.

Ακούγοντας τον κύριο Κεγκέρογλου μαθαίνεις ότι αυτά τα 400 ευρώ θα είναι «αφορολόγητα και ακατάσχετα». Όπα ρε μεγάλε, είσαι και γαλαντόμος μιας και τα βάζεις από την τσέπη σου και μας κάνεις τη χάρη να είναι και αφορολόγητα. Μπάστα λίγο, μην θυσιάζεσαι τόσο για τον τόπο σου.

Ακούγοντας τον κ. Κεγκέρογλου μαθαίνεις επίσης, ότι δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο το ποσό γιατί, λέει, μετά δεν θα έχει κίνητρο ο πληθυσμός να εργαστεί!!!

Για το πώς θα πέσει η ανεργία από το 28% που είναι καρφωμένη, κουβέντα.

Αυτά συμβαίνουν στη χώρα μου κι εγώ κοιμάμαι ήσυχος που υπερασπίζεται τα συμφέροντα μου κάποιος Κεγκέρογλου…

Υ.Γ. 1: Όχι, δεν είμαι ούτε αντιμνημονιακός , δεν είμαι επαναστάτης, δεν είμαι καν Συριζαίος που να πάρει η ευχή.

Υ.Γ. 2: Μιλώντας με φίλους για την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης μου μετέφεραν το ακόλουθο απόφθεγμα: «Υπάρχουν και χειρότεροι από τους ανίκανους, αυτοί που είναι ικανοί για όλα!»

newsbomb.gr/του Κώστα Τσιτούνα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook