Ο κος Νίκος Τζανάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης εξελέγη ο νέος Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση εκφράζει την ευχαρίστησή της για αυτήν την εξέλιξη, στέλνει ευχές στον κ. Τζανάκη, για την άσκηση των νέων του καθηκόντων και τον διαβεβαιώνει ότι θα του συμπαρασταθεί σε ότι και αν χρειαστεί.

Η ανακοίνωση του ΕΚΗ έχει ως εξής:

Με περισσή ευχαρίστηση, συγκίνηση και χαρά τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η Γραμματεία, το Νομικό τμήμα, οι συνεργάτες και οι καταναλωτές, μέλη της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης, υποδέχτηκαν το άκουσμα της εξαγγελίας για την ανάληψη της θέσης του νέου Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, από τον Πρόεδρο τους καταξιωμένο γιατρό, αναπληρωτή καθηγητή κ. Νίκο Τζανάκη.


Σε έκτακτη συνεδρίαση υπό τον Αντιπρόεδρο κ. Κώστα Δρακάκη, τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Καταναλωτών εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια και τις ευχές τους προς το πρόσωπο του Προέδρου κ. Νίκου Τζανάκη, για το αναβαθμισμένο κύρος και την υψηλού επιπέδου διάκριση που κατέλαβε στην ιατρική σχολή του τόπου μας και στην διεθνή πανεπιστημιακή κοινότητα.



Στη συνάντηση συζητήθηκε η συνέχιση και η προώθηση του ιδιαίτερα σημαντικού έργου της ΕΝΚΗ Κρήτης που ο ίδιος ο Πρόεδρος πριν από 23 χρόνια, με εξαιρετική ευαισθησία και με πρωτοπόρο για την εποχή αγωνιστικό καταναλωτικό πνεύμα, ξεκίνησε στην Κρήτη με την ίδρυση στο Ηράκλειο μιας από τις πρώτες καταναλωτικές στην Ελλάδα οργανώσεις.


Σύσσωμο το ΔΣ της ΕΝΚΗ Κρήτης επιβεβαιώνει το Πρόεδρό του ότι, θα του παρέχει την απαιτούμενη μέριμνα και στήριξη στο κάθε λογής ζήτημα που άπτεται των υποχρεώσεων της Ένωσης, ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσει να υπηρετεί με επιτυχία και από το νέο του αξίωμα, ως Πρόεδρος το σημαντικό έργο της ΕΝΚΗ Κρήτης προς όφελος της κοινωνίας.

Ως άριστος γνώστης των καταναλωτικών θεμάτων, που όλα αυτά τα χρόνια αντιμετώπισε και προώθησε έμπειρα και αποτελεσματικά με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αμεροληψία, εθελοντισμό και ακτιβισμό, με υψηλή κατάρτιση και οργανωμένη δουλειά αποτελούν τα εχέγγυα για την πετυχημένη του παρουσία τόσο στο καταναλωτικό χώρο όσο και στην πανεπιστημιακή ιατρική κοινότητα.




Στις μέρες μας ο ρόλος της Ένωσης Καταναλωτών αποδεικνύεται περισσότερο επίκαιρος εφόσον ο σύγχρονος καταναλωτής αναζητά προστασία και λύσεις για να βελτιώσει την καθημερινή του ζωή, ώστε να ανταπεξέλθει στα προβλήματα της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας μας, που εκ των πραγμάτων αναπτύσσουν μια σημαντική δυναμική οικονομικών και θεσμικών αλλαγών.


Ο καταναλωτής του σήμερα έχει περισσότερες ανάγκες, λιγότερο χρόνο, γίνεται εξαιρετικά ευάλωτος και τον ανησυχούν οι επιθετικές πολιτικές που εφαρμόζονται στην αγορά αγαθών και υπηρεσιών.


Χρειάζεται πληρέστερη και ορθότερη πληροφόρηση σε θέματα που τον αφορούν, λύσεις που του παρέχουν διέξοδο, βελτιώσουν την καθημερινότητά του και κάνουν καλύτερη τη ζωή του, καθότι αισθάνεται ανασφαλής σε κορυφαία κοινωνικά θέματα, όπως της απασχόλησης, της στέγης, της υγείας, της σύνταξης, το αύριο της οικογένειας του και των παιδιών του κ.α..


Ο πρόεδρός της ΕΝΚΗ Κρήτης κ. Νίκος Τζανάκης με καινοτόμους χειρισμούς και την καλύτερη με τον καταναλωτή επαφή, ως κύριο συστατικό της επιτυχίας, οργάνωσε πριν από τρία χρόνια στα γραφεία της ΕΝΚΗ Κρήτης το τμήμα των Υπερχρεωμένων Νοικοκυριών.


Το τμήμα αυτό της Υπερχρέωσης έχει βγάλει από το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο πάνω από 3.500 συμπολίτες μας, που κατά πρώτον διέσωσαν την αξιοπρέπεια τους και εν συνεχεία τα σπίτια τους και τα υπόλοιπα περιουσιακά τους στοιχεία.


Απελευθερώθηκαν από τα δεσμά της απογοήτευσης και της αδικίας, ώστε να αισθανθούν ασφαλείς, να ξαναδιεκδικήσουν και να κερδίσουν με θάρρος, άνεση και ευελιξία τα όσα η κρίση τους στέρησε ή τους επέβαλε.


Τα χρόνια αυτά οι χρεωμένοι καταναλωτές γνώρισαν αποφάσεις ανάκλησης και ακύρωσης καταδιωκτικών μέτρων και αναγκαστικών διαταγών πληρωμής που είχαν εκδοθεί από τράπεζες εναντίον τους, που στο σύνολό τους υπερβαίνουν τα 450.000.000 ευρώ.


Δόθηκε έτσι τη δυνατότητα στους υπερχρεωμένους καταναλωτές που αναζήτησαν λύση στο πρόβλημά τους μέσω της ΕΝΚΗ Κρήτης, για οριστική διευθέτηση των τραπεζικών τους υποχρεώσεων, συνοδευόμενες με διαγραφή χρεών και διαχειρίσιμη μηνιαία δόση καταβολής του υπολοίπου ποσού, στο ύψος των οικονομικών τους δυνατοτήτων.


Ο Αντιπρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ της ΕΝΚΗ Κρήτης, με σεβασμό στο ιατρικό λειτούργημα του Πρόεδρου τους κ. Νίκο Τζανάκη, εύχονται καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία στη νέα του Πανεπιστημιακή θέση, ως επικεφαλή της Πνευμονολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, βέβαιοι ότι θα συμβάλει ως κεντρικός πυλώνας στην αναβάθμιση της υγειονομικής φροντίδας και των ιατρικών υπηρεσιών των καταναλωτών.


Τέλος, ομόφωνα τον καλούν, να συνεχίσει να υπηρετεί με την ίδια υπεύθυνη στάση, από το αξίωμα του Προέδρου, το μέχρι σήμερα επιτυχημένο έργο της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης, επειδή ο ίδιος καλώς γνωρίζει ότι: «Ο άνθρωπος γίνεται άνθρωπος μόνο όταν είναι συνάνθρωπος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook