Μια καθυστέρηση στην παραλαβή καινούριων κάδων απορριμάτων δημιούργησε αναστάτωση σε γειτονιά στην Χαλέπα Χανίων και δυσσάρεστη "οσμή καλοκαιριού" η οποία όμως αναμένεται να εξαφανιστεί τις επόμενες ημέρες.

Τι συνέβη.

Όπως κατήγγειλε αναγνώστρια στο Flashnews.gr, σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της Χαλέπας, τοποθετήθηκε "νέος" κάδος, τεχνολογίας του 1999, χωρίς καπάκι με αποτέλεσμα, εξαιτίας και της ζέστης, να προκαλείται έντονη δυσοσμία αλλά και να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.Οι κάτοικοι, επικοινώνησαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Λιονάκη, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν καινούριοι κάδοι και να ενημερώσουν το Δήμο για να γίνει η αλλαγή.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι κάτοικοι που επικοινώνησαν με την αρμόδια υπηρεσία, έλαβαν την απάντηση ότι δεν υπάρχουν καινούριοι κάδοι, δημιουργώντας τους την εντύπωση ότι κάποιοι τους εμπαίζουν.

Το τοπίο για τη διγνωμία αυτή, ξεκαθάρισε καθώς όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο κ. Λιονάκης, υπάρχουν ολοκαίνουριοι κάδοι, απλά δεν έχουν παραλειφθεί ακόμα από την επιτροπή παραλαβής των προμηθειών, λόγω απουσίας δύο εργαζομένων.

Η παραλαβή όμως αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα ή την Τρίτη οπότε και θα γίνει άμεση αντικατάσταση του προβληματικού κάδου και έτσι θα ξε - καθαρίσει και η ατμόσφαιρα.

Για την ιστορία, παραθέτουμε αυτούσια την καταγγελία της αναγνώστριας

"O Δήμος μας προοδεύει οπισθοδρομώντας!!

Σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της Χαλέπας ,εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, τοποθετήθηκε νέος κάδος,χωρίς καπάκι (για να μοσχομυρίζει η γειτονιά) και μάλιστα πολύ πρόσφατης κατασκευής και τεχνολογίας (1999).

Απογοητευμένοι οι κάτοικοι από την προβληματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αφού δεν μπορούν να ανοίξουν παράθυρα και πόρτες, αισθανόμενοι την απειλή της υγείας τους, ιδιαίτερα οι άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα, επικοινώνησαν με τους αρμοδίους που βρήκαν την ευκαιρία να παίξουν το σπασμένο τηλέφωνο!!!

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Λιονάκης, μας διαβεβαίωσε ότι έχουν παραλάβει νέους κάδους και να ειδοποιήσουμε τους αρμόδιους για να αντικατασταθεί ο προβληματικός.

Από την άλλη πλευρά οι αρμόδιοι του Δήμου τον διαψεύδουν και ισχυρίζονται ότι προς το παρών δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος.

Επειδή δε διαφαίνεται σύντομα λύση ,παρακαλούμε θερμά να πάρουν την εστία μόλυνσης από τις ζωές μας και ας πηγαίνουμε στην πλατεία Ευαγγελιστρίας να πετάμε όλοι τα σκουπίδια μας ή ας περιμένουμε το αυτοκίνητο της περισυλλογής και ας τα ρίχνουμε μέσα!!!Οπισθοδρομώντας θα πάμε μπροστά αυτό τον παραδεισένιο τόπο!!!!!"