Ένας 37χρονος σεσημασμένος μαστροπός ήταν ο «εγκέφαλος» κυκλώματος που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Ελλάδα προς τη Γερμανία, κρυμμένες μέσα σε οικοσκευές που έφευγαν με φορτηγά ΤΙR από τη βόρεια Ελλάδα. Τουλάχιστον έξι φορτία διακινήθηκαν από το Σεπτέμβριο του 2012 ως και τον Ιούνιο του 2013!

Μόνο ένα από αυτά, που εντόπισαν οι αρχές της Ιταλίας, σε φορτηγό διεθνών μεταφορών, περιλάμβανε 12,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Συνεργοί του Έλληνα αρχηγού ήταν άλλοι τέσσερις Έλληνες ηλικίας 22, 28, 38 και 39 χρόνων, ενώ άλλο ένα μέλος της εγκληματικής ομάδας που παραλάμβανε τα ναρκωτικά στη Γερμανία παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο και οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.

Στην εξάρθρωση του κυκλώματος οδήγησαν οι πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Δράμας, οι οποίοι κατηύθυναν συναδέλφους τους από τις αντίστοιχες υπηρεσίες για να ερευνήσουν τα σπίτια των δραστών στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη. Εκεί κατασχέθηκαν συνολικά μια ηλεκτρονική ζυγαριά, 28 κινητά και 16 κάρτες κινητής τηλεφωνίας, μια ηλεκτρονική συσκευή, ένα κυνηγετικό όπλο με πλαστό δελτίο κατοχής και μια ταυτότητα των αρχών της Βουλγαρίας.

Σε βάρος των μελών της ομάδας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ενώ ο 22χρονος και ο 38χρονος κατηγορούνται επίσης για πλαστογραφία, παράβαση του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση του άγνωστου μέλους της οργάνωσης και τυχόν άλλων συνεργών των δραστών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook