Στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού πέρασε τη νύχτα ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος χτες ζήτησε επίμονα από τον ανακριτή να μεταφερθεί από τον Ευαγγελισμό στη φυλακή. Ο ίδιος υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση για να πάρει εξιτήριο εντός της ημέρας, ενώ οι γιατροί είχαν διαφωνήσει θεωρώντας ότι πρέπει να νοσηλευτεί για ακόμη τέσσερις μέρες.

Ο τραυματίας Νίκος Μαζιώτης νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού με αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης ενώ ειδικά διαμορφωμένο με όλα τα μέσα παρακολούθησης είναι και το κελί του.

Η επιμονή του Μαζιώτη να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό προβλημάτισε την ΕΛ.ΑΣ. και για αυτό το λόγο τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα, ενώ αστυνομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η επιλογή αυτή υποδηλώνει την ανάγκη του συλληφθέντα να παρακάμψει τυπικές διαδικασίες.

Κοντά στη γιάφκα η ΕΛ.ΑΣ.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τη γιάφκα εστιάζονται στις περιοχές των Πατησίων και της Κυψέλης ενώ η σύντροφος του συλληφθέντος Μαζιώτη φρόντισε να εξαφανίσει κάθε στοιχείο από το σπίτι που κρύβονταν στο Μαρούσι, το οποίο θα βοηθούσε τους αστυνομικούς στην έρευνά τους. Ακόμη και τις φωτογραφίες της.

Το Σάββατο ο Νίκος Μαζιώτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εφετών για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Διήμερη προθεσμία ζήτησε και πήρε νωρίτερα ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μαζιώτη, προκειμένου να μελετηθεί η δικογραφία και στη συνέχεια ο κατηγορούμενος ηγέτης του «Επαναστατικού Αγώνα» να απολογηθεί.

Στα Πατήσια και την Κυψέλη στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό της γιάφκας του Νίκου Μαζιώτη που εκτιμάται ότι είναι σε γκαράζ κτιρίου.

Δεν αποκλείεται ωστόσο η σύντροφος του Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, να έχει προλάβει να μεταφέρει λεία από τις ληστείες αλλά και μέρος του οπλισμού ώστε οι αστυνομικοί να μείνουν με άδεια χέρια.

Το ίδιο εξάλλου έκανε και στο διαμέρισμα στο Μαρούσι όπου έλειπαν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα έδιναν κάποια σημαντική πληροφορία στην Αστυνομία έχοντας αφαιρέσει ακόμα και φωτογραφίες από τα ελάχιστα κάδρα που υπήρχαν στο σπίτι της Υψηλάντου 27.

Εκεί ωστόσο βρέθηκαν φορτιστές και τροφοδοτικά που παραπέμπουν σε παρουσία laptop -το οποίο όμως δεν βρέθηκε και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών το πήρε μαζί της η Ρούπα. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν επίσης βιβλία αλλά και αποκόμματα εφημερίδων που αφορούσαν στη δράση του ζευγαριού.

Νέα επιχείρηση πραγματοποίησαν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε διαμέρισμα στο Νέο Κόσμο όπου σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, μία περούκα και ένα πιστόλι.
Τι γίνεται με τον συνεργό του

Παράλληλα, μια ανάσα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. από τον εντοπισμό του 35χρονου συνεργού του Μαζιώτη που θεωρείται υπαρχηγός στις ληστείες για το επαναστατικό ταμείο. Χθες η Αστυνομία δημοσιοποίησε και τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητάς του.

Πρόκειται για τον Γιώργο Πετρακάκο, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, που γεννήθηκε στις 08-05-1979 στην Αγία Παρασκευή Αττικής και ο οποίος διώκεται με ένταλμα σύλληψης.

Ο 35χρονος συμμετείχε στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, την 20-12-2012 και σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα, την 25-07-2013 .

Ο 35χρονος ήταν καταζητούμενος και έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά, τον Ιούνιο του 2008.

Ανήκε στην ομάδα του Βασίλη Παλαιοκώστα, με τον οποίο φέρεται να είχε διαπράξει ένοπλες ληστείες στη συμπρωτεύουσα. Κατά πληροφορίες, είχε ανάμειξη στην απόπειρα ληστείας χρηματαποστολής στην περιοχή της Επανομής. Τότε, τέσσερα άτομα είχαν γαζώσει με 50 σφαίρες το θωρακισμένο όχημα, το οποίο στη συνέχεια είχαν αρχίσει να χτυπούν με βαριοπούλες. Οι υπάλληλοι της εταιρείας security είχαν τότε κατορθώσει να ξεφύγουν.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook