Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες θα είναι το σκηνικό του καιρού ολόκληρη την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος σε ολόκληρη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά:

Βροχές και καταιγίδες θα επικρατούν σήμερα, Κυριακή, στα ανατολικά- κυρίως- ορεινά, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι, τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Τη Δευτέρα αναμένεται αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα και πτώση των ανέμων που δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Το θερμόμετρο στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Περαιτέρω πτώση θα καταγράψει το θερμόμετρο την Τετάρτη και την Πέμπτη, όπου στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα επικρατούν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει και πάλι… ανοδική πορεία.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook