Συνεχίζονται και σήμερα Δευτέρα 21-7-2014, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης, οι γνωστές πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2014, οι οποίες πραγματοποιούνται επί 29 συνεχή χρόνια στην ομώνυμη Συνοικία του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτιστικού συλλόγου, το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έχει ως εξής:

20.45 *Προσέλευση Κοινού

21.00 *Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, τιμά φέτος τα 20 χρόνια βιολογικής απουσίας του εκ των κορυφαίων, Έλληνα και Κρητικού μουσικοσυνθέτη, διανοούμενου και ποιητή Μάνου Χατζιδάκι. Αφού, ότι άφησε ο μέγας τούτος δημιουργός, μας υπενθυμίζει συνεχώς και ταυτοχρόνως την εσαεί παρουσία του μα και το απέραντο κενό της απουσίας του στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε.

Απροσμέτρητη η προσφορά του στη μουσική, οξύτατα κριτική η σκέψη του, αταλάντευτα έντιμη η στάση του, σταθερή η αντίθεσή του στην εμπορευματοποίηση της Τέχνης που επιχειρούσε, σαν πάντα, να επιβάλει το κατεστημένο της εποχής.

Ο Μάνος Χατζιδάκις με την υψηλή αισθητική και την προσωπική ευαισθησία του, την οξύτατα κριτική ματιά του, την αγάπη του για το λαό και το γνήσια λαϊκό, και με την απόφασή του να μη συμβιβαστεί με την εξουσία και τις απαιτήσεις της, μπόρεσε να αποτυπώσει με κριτικό ρεαλιστικό τρόπο την ελληνική κοινωνία.

Αντιπαρατέθηκε σ' όλη τη ζωή του στην εμπορευματοποίηση και στον εκχυδαϊσμό της τέχνης. Υποστήριξε το ρεμπέτικο τραγούδι και τους δημιουργούς του, τον πλούτο της ζωής και δημιουργίας του λαού. Έτσι το έργο, και η συνολική παρουσία του, είναι εξαιρετικά χρήσιμο και γόνιμο για το λαό, τη διαμόρφωση των αισθητικών και πολιτιστικών αντιλήψεών του.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογός μας, τιμά τον Μάνο Χατζιδάκι όχι μόνο για την υπέροχη μουσική του, αλλά για τη συνολική παρουσία και στάση του στις κοινωνικές και πολιτιστικές εξελίξεις. Φιλοδοξούμε απόψε, με ένα από τα ποιοτικότερα και αξιολογότερα μουσικά σχήματα της Πόλης μας, το πολύ γνωστό, «Νόστιμον Ήμαρ», να προσφέρουμε μια εξαιρετική βραδιά, μέσα από τα τραγούδια και τη μουσική του Μάνου.

Το μουσικό σχήμα «Νόστιμον Ήμαρ» ιδρύθηκε το 1985 με πρωτοβουλία του Μίνω Σωμαράκη και έκτοτε υπηρετεί πιστά την Τέχνη, συνδυάζοντας ποίηση και έντεχνο λαϊκό τραγούδι. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο αγαπητός μας δάσκαλος, μουσικός και "ψυχή" του μουσικού σχήματος, κος Μίνως Σωμαράκης.

Κατά την διάρκεια της αποψινής βραδιάς, όπως έχει καθιερωθεί 29 συνεχή χρόνια, θα επιδοθούν οι έπαινοι στους μαθητές και μαθήτριες της Β΄θμιας Εκπ/σης που αρίστευσαν κατά την φετινή σχολική χρονιά και έλαβαν τελική βαθμολογία πάνω από 18, καθώς επίσης και σε όλα τα παιδιά που διακρίθηκαν σε διάφορους άλλους τομείς (μουσικούς-αθλητικούς-κοινωνικούς-μαθητικούς-εργασιακούς κ.α.) και που κατοικούν στην Συνοικία Αγίας Αικατερίνης.

Επίσης θα επιδοθούν, από τον Μεγάλο Ευεργέτη της Συνοικίας μας κον Κ. Μπαντουβά, χρηματικά βραβεία στους 10 πρώτους πρωτεύσαντες μαθητές του Γυμνασίου και τους 10 πρώτους του Λυκείου, στη μνήμη του αρχηγού της Εθνικής Αντίστασης καπετάν Μαν. Μπαντουβά, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία 20 συνεχή χρόνια