Τους έχει βάλει όλους και τρέχουν και εκείνος απολαμβάνει την "διαμονή" του στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου, στο Ρέθυμνο, που από μια απλή τεχνητή λίμνη έχει μετατραπεί σε τουριστικό θαλάσσιο πάρκο, καθώς όλο και περισσότεροι σπεύδουν στο σημείο για να δουν από κοντά - τρόπος του λέγειν -  τον άπιαστο κροκόδειλο.

Μπορεί βέβαια ο κροκόδειλος να έχει μετατραπεί σε τουριστική ατραξιόν για το Αμάρι, αλλά να μην ξεχνάμε ότι στην ουσία έχουμε την "ευθύνη" για την ασφάλεια του ερπετού αλλά και συνολικά της περιοχής και θα πρέπει να διασφαλιστούν όλα με προσεκτικές κινήσεις,επομένως η ιστορία δεν έχει μόνο την "ψυχαγωγική" της πλευρά αλλά και πολύ πιο σοβαρή. Αν κάτι πάει στραβά ο αντίκτυπος θα είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτό που ήδη έχει δημιουργηθεί από την "φιλήσυχη" κατά τα άλλα επισκεψη του κροκόδειλου.

Την Πέμπτη το πρωί, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, προκειμένου να γίνει εκτενής ενημέρωση για το πώς εξελίσσεται μέχρι τώρα η επιχείρηση στο Φράγμα και να συζητηθούν ενδεχόμενες αλλαγές ακόμα και για τη συμμετοχή και άλλων φορεων σε αυτήν.
 
Η επιχείρηση είναι πολύ δύσκολη και μέχρι στιγμής, οι παγίδες και τα δίχτυα, δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα, όμως θα πρέπει να τονιστεί ότι αυτές οι ενέργειες αποτελούν το πρώτο βήμα που ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις παγίδευσης ζώων.

Ο διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης του φράγματος, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τον γνωστό διεθνώς, "σπεσιαλίστα του είδους", Ολιβιέ Μπεχρά, για την πορεία της επιχείρησης ενώ του έχει αποστείλει και φωτογραφικό υλικό με στιγμιότυπα που αποτυπώνουν τις κινήσεις του Σήφη.

Ο κ. Μαμαγκάκης επανέλαβε ότι η βοήθεια του Μπεχρά στο Ρέθυμνο ενδεχομένως είναι καταλυτική στην προσπάθεια αιχμαλωσίας του κροκόδειλου, καθώς εκτιμά ότι το μόνο αποτελεσματικό μέσο για να πιαστεί το ερπετό,  φαίνεται πως είναι να προσεγγιστεί με βάρκα.

Φυσικα κάτι τέτοιο απαιτεί εμπειρία, την οποία διαθέτει ο Μπεχρά, όπως επίσης και το ενδιαφέρον να έρθει στο Ρέθυμνο και αφιλοκερδώς να βοηθήσει στην επιχείρηση.

Ο κ. Μαμαγκάκης ανέφερε, μεταφέροντας συνομιλία του με τον Μπεχρά, ότι η προσπάθεια προσέγγισης του κροκόδειλου με βάρκα θα γίνει βράδυ, με προβολείς, καθώς τα μάτια του κροκόδειλου, λαμπυρίζουν, όπως και της γάτας, στο σκοτάδι.

Ο Μπεχρά, που έχει πιάσει με ανάλογο τρόπο δεκάδες κροκόδειλους, θα επιστρατεύσει την εμπειρία του για να νικήσει και τον Σήφη.

Ο ίδιος βρίσκεται τώρα στην Ινδία, όμως μετά τη 1 Αυγούστου, αν του ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές στη Κρήτη, θα έρθει για να μετέχει στην επιχείρηση.

Flashnews.gr