Να ζητήσει την παραίτηση της Μαρίας Δαμανάκη ή να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις της κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την συζήτηση στη Βουλή της πρότασης του κόμματός του για σύσταση επιτροπής ελέγχου του δημοσίου χρέους.
Σε αντίθετη περίπτωση, είπε, θα επιβεβαιώσει πως «εκβιάζει μονάχα τον ελληνικό λαό και τους βουλευτές, κλείνοντας το μάτι στον κ. Δασκαλόπουλο και παίζοντας με τη φωτιά». 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μιαν άλλη προοπτική σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας, αλλά όχι προτάσεις, που να θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας, όπως οι δηλώσεις της κ. Δαμανάκη» τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση επιτροπής εξέτασης του δημοσίου χρέους, τόνισε ο κ. Τσίπρας, αποτελεί εργαλείο για όσους θα ήθελαν να ασκήσουν σκληρή διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της ΕΕ, για την πολιτική διαχείριση του χρέους, αλλά και για να παλέψει ο λαός, ενάντια σε όσους θέλουν την υποδούλωση της χώρας τα επόμενα χρόνια. 
«Η αναδιάρθρωση του χρέους και η πολιτική διαχείρισή του δεν είναι ζήτημα επιλογής. Κανένα κράτος με μη διαχειρίσιμο χρέος δεν μπόρεσε και δεν επεδίωξε να το αντιμετωπίσει με λογιστικό, αλλά με πολιτικό τρόπο. Το ζήτημα είναι με ποιους όρους θα γίνει η αναδιάρθρωση, και αν θα γίνει προς όφελος του λαού ή όχι» είπε.
Απαντώντας, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης παρατήρησε πως «όσο η χώρα δανειζόταν εύκολα, δεν άκουσα κανέναν από το ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρεται για τα ελλείμματα, και το ίδιο συνέβαινε και με το ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποσκοπεί στο να καταγράψουμε το τι συμβαίνει και να δούμε ποιες είναι οι προτάσεις προς αξιολόγηση, αλλά να διακηρυχθεί πως το χρέος αυτό δεν είναι όλων των Ελλήνων πολιτών, αλλά κάποιων επιτήδειων, που άρπαξαν για ίδιον όφελος το προϊόν του δανεισμού. Την ίδια στιγμή, υποστηρίζει πως η περιουσία του Δημοσίου ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Αυτή είναι η λογική του τζαμπατζή».
Ο κ. Σαχινίδης απέφυγε να τοποθετηθεί επί των δηλώσεων της κ. Δαμανάκη και των σχετικών επικρίσεων από τον κ. Τσίπρα. Παρατήρησε ωστόσο ότι «είναι πρώτη φορά τον ακούω να ανησυχεί για το μέλλον και προοπτική του τραπεζικού συστήματος», την ίδια ώρα που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «με δημόσιες τοποθετήσεις τους, καλλιεργούν προτάσεις για έξοδο απ’ το ευρώ, αδιαφορώντας για τις συνέπειες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook